Költséges kiegyezés

2014. november 18. 20:19

A jelenlegi testület 21 tagja és a 18 külsős bizottsági tag együtt havi 8 millió 309 ezer forintba, azaz előző ciklus több mint duplájába kerül a zuglóiaknak.

2014. november 18. 20:19
Várnai László

„»Konstruktív egyeztetés folyik« - nyilatkozta új polgármesterünk. És lőn kiegyezés, azaz nagykoalíció. Az egyeztetések eredményeképpen sikerült 63 bizottsági posztot létrehozni, és Magyarország legmagasabb képviselői honoráriumait megszavazni. Nem túlzok, érdemes összevetni az index országos összehasonlítását a Zuglóban megszavazottakkal. (...)

Összehasonlításul:az előző ciklus »csókos« tanácsnokai, bizottsági elnök képviselői is maximum 192.000 bruttót kaptak, a többiek bruttó 140e ft körül. A testület 21 tagjának tiszteletdíja összesen havi 3.372.000 Ft költséget eredményezett. A bizottsági struktúra négy bizottságban 40 taggal működött, ebből 12 tag volt külsős, akik fejenként 38.650 forintot kaptak, azaz öszesen havi 463.800 Ft-jába kerületek az önkormányzatnak. A képviselők a bizottságokkal, külsősökkel és tanácsnokokkal együtt mindösszesen havi 3.835.800 Ft-ba kerültek.

Az új »közpénz kímélő« rendszerben nyolc bizottság 63 fővel működik. Jelenleg - az előző ciklus 192e Ft-hoz képest - a  legmagasabb képviselői honorárium 502.450 Ft, a baloldali többség fejenként havi 406 ezer, míg a többi képviselő 309-207 ezer forinttal kénytelen megelégedni. Az én egyedüli havi 115 ezer forintom igencsak leviszi az átlagot. A jelenlegi testület 21 tagja és a 18 külsős bizottsági tag együtt havi 8 millió 309 ezer forintba, azaz előző ciklus több mint duplájába kerül a zuglóiaknak.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. november 19. 09:47
Ha egy tisztességes javadalmazás az ára annak, hogy ne lopjanak (amit ugye nagy nyilvánosság előtt vállaltak is) akkor ez egy vállalható dolog. Abba kellene már hagyni azt az álszent viselkedést, hogy elvárjuk felelősségteljes pozícióban lévő, sok milliárd közpénzről döntő emberektől, hogy becsületesek és tisztességesek maradjanak, miközben szarért-húgyért dolgoztatjuk őket. A főváros legnépesebb kerületében, nehogy már kirívó legyen bruttó 190 000 Ft javadalmazás!
Autofocus
2014. november 18. 23:12
Én egyet nem tudok hová tenni. Van ez a borzasztó nemtörődöm apolitikus passzivitás. Közben meg tök jól lehet vele keresni. Ezért is hülye a választók jelentős része hogy távol tartja magát a politikától.... Viccen kívül, viszont aki a fotelben hagyja a szaros seggét, ne sajnálja azoktól a pénzt akik helyette a közösségért tartják a sajátjukat: Aki a közügyekért exponálja magát, szerintem simán megérdemli hogy ezért meg is fizessék. Végül pedig a sok képmutató, buta, naiv és irigy kispolgárnak azt tudom mondani, hogy lehet panaszkodni a korrupcióra, de minél jobban megfizetik a politikusokat, annál inkább várható el hogy ne a saját zsebükre, hanem a közjóért dolgozzanak. Ha azt akarod hogy a politika vagyonos emberek önkéntes hobbija legyen, válaszd az arisztokratikus államberendezkedést. Ha visznt demokráciát akarsz korrupció nélkül, akkor ne sajnáld a politikustól a tisztességes fizetést.
tevevanegypupu
2014. november 18. 21:16
Úgy kell..fizessenek csak a zuglóiak, a Karácsony drága.
kálmi
2014. november 18. 21:11
Kellenek a külsősök, mert Karácsony annyit ért a hivatali munkákhoz, mint hajdú a harangöntéshez. Ráadásul, mivel ő a nagy politikában szeretne lubickolni és tovább szervezni pártja jövőjét nem sok ideje marad majd a hivatalára, tehát valakiknek el kellene végezni az érdemi részét. Ezt persze illik bőkezűen honorálnia, mert tudja, hogy ők is tudják mindezt. A zuglóiak tényleg megérdemlik a polgármesterüket, amilyen elvakult szoclib tábor lakja Zuglót, ha egy partvis ajánlkozik liberális színekben azt is megválasztják. Majd újra előhozzák az ingatlanadót, aztán lesz bevétel a képviselői tiszteletdíjakra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!