Szél Bernadett átnevezte a NAV-ot

2014. november 13. 15:57

„Nemzeti Adó- és Vámelkerülési Hivatal” – feliratú táblát helyezett el a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóságának épületén Szél Bernadett. Az LMP társelnöke független vizsgálatot követel a NAV-nál.

2014. november 13. 15:57

Az LMP független vizsgálatot követel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), kifogásolva, hogy a több mint egy éve napvilágra került áfacsalási botrány és a mintegy egy hónapja kirobbant amerikai beutazási tilalom ügyében még semmi sem tudható. Szél Bernadett, az LMP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: kerül, amibe kerül, tart, ameddig tart, de végezzék el a vizsgálatot és annak eredményét hozzák nyilvánosságra. Szerinte e nélkül az adóhivatal nem mossa le magáról annak vádját, hogy asszisztál az áfacsalásokhoz, ezért a képviselő jelképesen átnevezte az intézményt, és az újságírók előtt egy táblát helyezett el a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóságának épületén. Ezen az szerepelt: Nemzeti Adó- és Vámelkerülési Hivatal. (Később egy adóhivatali munkatárs kijött az épületből, és még a sajtótájékoztató alatt letépte a falról a táblát.)

Szél Bernadett hozzátette: az ügyek eltussolásában a kormány is cinkostárs, hiszen meglenne a lehetősége azok kivizsgálására, mégsem teszi meg azt. A képviselő szerint ezért a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) Nemzeti Korrupcióügyi Minisztériumnak kellene hívni. Elmondta: a tárca is új táblát kap az LMP-től. Kijelentette: az ügyben nem az Egyesült Államokra kellene mutogatni, hanem Magyarországon kell felszámolni a korrupciót. 

A tájékoztatón Vida Attila, az LMP országos elnökségének titkára azt mondta: az elmúlt egy év bebizonyította, hogy mind a NAV, mind az NGM a korrupció fenntartásán dolgozik. Szerinte az adóhivatal az adóelkerülők, és nem az adófizetők pártján áll.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. november 14. 18:28
Szél Bernadett átnevezte a NAV-ot: "Nemzeti Adó- és Vámelkerülési Hivatal" A NAV átnevezte Szél Bernadettet: "Bél Szarnadett"
GV0917
2014. november 13. 19:43
Bernike, elkésett! Én már tegnap előtt hallottam, hogy átnevezték a NAV-ot! Nincs Amerikai Vízumom
Kala pál
2014. november 13. 19:13
Ilyen Berni-félékre mondják, hogy egy kicsit későn érő tipus.
kjkj945
2014. november 13. 19:01
Mikor fújja már el a szél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!