NOL: Nyomoz a főügyészség a trafikbotrány ügyében

2014. november 20. 12:36

A Népszabadság információi szerint sorra rendeli be a Központi Nyomozó Főügyészség a trafikpályázatok győzteseit és veszteseit az elmúlt hetekben. Arra kérték őket, hogy mindent meséljenek el, amit a trafikpályázatokról tudnak. A lap szerint sokan kihasználták az alkalmat és „borították a bilit”.

2014. november 20. 12:36

„Borították a bilit” a trafikpályázatok vesztesei – írja csütörtöki számában a Népszabadság. A lap szerint az amerikai kitiltási ügy óta aktivizálódott az ügyészség a trafikpályázatok kivizsgálásában és berendelte mind a veszteseket, mind a győzteseket. Arra kérték őket, hogy mindent mondjanak el, amit a trafikpályázatokról tudnak.

Az ügyészségi szóvivő a Népszabadság megkeresésére megerősítette, hogy folyik nyomozás a trafikkoncessziók pályázatainak ügyében, de ennél részletesebben nem ment bele az ügybe. Korábban általánosa azért nem vizsgálták a trafikkoncessziók ügyét, mert úgy találták, hogy ez nem az ügyészség dolga. Hogy most beindult a vizsgálat, arra utalhat: konkrét szálra bukkant az ügyészség.

A Népszabadság összegezte, miért van oka az ügyészségnek vizsgálódni: a DK által kiperelt pályázati jegyzőkönyvek és egyéni értékelőlapok alapján valószínű, hogy manipulálták a jelentkezők elbírálását. A koncessziós pályázatokra adható pontok felét adták az objektív szempontok, míg a másik – fent tárgyalt felét – a szubjektív pontok. Itt történhetett trükközés. A lap által megvizsgált nyolc településen például a későbbi győztesek üzleti tervei mind 50 fölötti, a vesztesek viszont 25 alatti szubjektív pontszámot kaptak a maximális 60 pontból. Ráadásul pontosan annyian kaptak ötven fölötti pontszámot, ahány kiosztható koncesszió volt a településen.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. november 20. 20:51
HAHAHAHA, meglepődnék, ha bárkinek baja lenne. Lázárjancsinak kellene először rács mögé kerülnie, de sajnos nincs ekkora szerencsénk..
koronaszepe
2014. november 20. 17:29
Még azt is megérhetjük, hogy Rogán indokolatlan vagyongyarapodását is újra vizsgálja Vida Ildikó... Csúcsra járnak az iratmegsemmisítők arrafelé mostanában.
Viz Elek
2014. november 20. 17:24
Eddig úgy tudtuk, trafikbotrány sincs /bárhogy is nevezzük/ nemhogy nyomozás! Úristen mi történt itt? Átaludtam 4-8 évet?
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. november 20. 16:39
Nehéz dolguk van. Eltarthat 40 évig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!