Megalakult Horváth Andrásék korrupcióellenes szövetsége

2014. november 25. 18:18

A NAV-botrányt kirobbantó Horváth András és Vancsura István, a trafikbotránnyal ismertté váló Hadházy Ákos, az olajügyeket feltáró Karancsi István és a volt LMP-s Vágó Gábor az arca a most megalakult korrupcióellenes szövetségnek.

2014. november 25. 18:18

Az Átlátszó tudósítása szerint korrupciókutatással is foglalkozik majd a frissen megalakult Kellesz - Korrupcióellenes Szövetség, melynek legfőbb célja, hogy legyen következménye a korrupciónak. Adományokat gyűjtenek bejelentőik számára, valamint állami szervezetek, önkormányzatok és civil szervezetek számára segítenek szakmai javaslatok írásában, véleményezésében és programok alkotásában.

„Magyarországon elfogadhatatlan mértékűvé vált és intézményesült a korrupció. Tekintettel a korrupció üldözésére hivatott intézményrendszer súlyos hiányosságaira és a bejelentővédelmi rendszer működésképtelenségére, az alábbi tevékenységi körök mentén létre kívánjuk hozni Magyarországon a Korrupcióellenes Szövetséget. Az 1989 óta zajló káros folyamatok megállítása és visszaszorítása érdekében a Szövetség tevékenysége kiterjed különösen: a bejelentők védelmére, a korrupció kutatásra és feltárásra, továbbá az állami intézmények, önkormányzatok és civil szervezetek irányában történő szakértői tevékenységre és együttműködésre (javaslattétel, véleményezés, programokban való részvétel). Nélkülözhetetlennek tartjuk az állampolgári kontrollt a felelőtlen szervezeti magatartásokkal szemben, amellyel a jogértelmezéshez és jogalkalmazáshoz kapcsolódó visszaéléseket lehetne A Szövetség számít a fenti célokkal egyetértő magánszemélyek, vállalkozások és társadalmi szervezetek segítő együttműködésére” — áll az alapítók által aláírt, a szövetség Facebook-oldalán is olvasható szándéknyilatkozatban.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 26. 06:19
Rágjátok!
cutcopy
2014. november 26. 05:50
Erről a 2002-es Keller vezette közpénzügyi államtitkárság megalakítása jut eszembe - egymilliárdból..
Civilkontroll
2014. november 26. 00:38
Szilágyi neked is az any@d picsáját !!!!!!!!!!!!! Miért nem vettétek el tőlük, miután agyba-főbe veritek őket aztán belökitek az árokba Mert hogy senkit se hagyunk az út szélén
Ángyán Páván
2014. november 26. 00:37
Meg kell alakitani a TORNÁBÓL FELMENTETT HECCELŐDŐK ELLENI SZÖVETSÉGET.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!