Mégsincsenek bizonyítékai Horváth Andrásnak?

2014. november 28. 17:34

Horváth András ex-adóhatósági munkatárs csak vélelmezi, feltételezi a korrupció létezését, konkrét bizonyítékai nincsenek, derül ki a volt adóellenőr Pesti Srácoknak adott interjújából.

2014. november 28. 17:34

„Amikor a munkánkban elérünk egy olyan pontra, ahonnan nem mehetünk tovább, nem ellenőrizhetünk tovább, akkor emögött állhat korrupció. (…) Nyilvánvaló, hogy amikor kétmilliárdot meg lehet állapítani egy számlagyárnak és azt mondják, hogy gyerekek ez nulla, ezt el kell engedni, ott nyilvánvaló korrupció is van mögötte, nyilván van megvesztegetés, de ezt nem nekem kell tudni, hanem az ügyészségnek kell tudni kiderítenie. Amikor nagyon sok ilyet tapasztal az ember, amikor a kollégák, akik erről a területről jönnek ki erre panaszkodnak, akkor az már valószínű, hogy korrupció, tehát a vezetőség úgy irányítja a hivatalt, hogy támogatja ezt a fajta működési módot”mondta Horváth András a PestiSrácoknak.

A kérdésre, hogy tud-e konkrét korrupcióról, a korábbi NAV alkalmazott egy történetet mesélt el: „a kolléganő mondta, hogy neki leszóltak telefonon, hogy engedje el egy céget, és nem állapíthat meg nála semmit”. „Erre mit lehet mondani? Gondolja ez úgy megy, hogy ilyet úgy el mernek engedni, hogy nincs mögötte valami haszonhúzás?” - tette fel a kérdéseit Horváth. Leszögezte: „az adóhivatali vezetőknek, dolgozóknak a pozíció a fizetség, amit betölt és amíg betöltheti, ez a korrupció fizetsége”. Horváth András arra a kérdésre is kitérő választ adott, hogy folyosói pletykákon kívül van-e bármilyen kézzel fogható bizonyítéka, de kiderült, bizonyítékok nélkül is tartja magát ahhoz, hogy korrupció szövi át a NAV működését. „Vida Ildikónak és a többi vezetőnek az alkalmatlanság miatt kellene távoznia, azért, mert nem tudták kezelni a súlyos áfacsalási helyzetet” – fogalmazott Horváth András.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. november 29. 15:26
"Horváth több mint kétezer-nyolcszáz alkalommal töltött le törvénytelenül adótitkokat." Az a helyzet, hogy ha ennyi adatból nem tudott egyetlen hivatalos feljelentést összehozni, akkor nincs kommentár. A zöld dossziéjával pedig elmehet Horváth a p...csába. Vagy Goodfriendhez, mószerolni, ahogy megszoktuk tőle.
Centurio Q
2014. november 29. 13:44
Tehát Horváth András konkrét eseteket említ,amikor fentről leszóltak, hogy le kell állítani vizsgálatokat illetve el kell engedni kétmilliós adótartozást. Ezek alapján hatalommal való visszaélés miatt feljelentést is tett. Persze lehet az egészet úgy értelmezni, mint a Fidesz lejárató propagandacsapata, a Pesti Srácok, hogy kérdőjellel kiírják, hogy nincs is bizonyíték?, amire persze a zombik nagy hejehujába kezdenek. Elég kicsit hazudni, máris megnyugszanak a hívek, hogy kétmilliárdos adótartozás elengedésének meg volt a számukra nem felfogható oka, de az biztosan nem a korrupció. Hát gratulálok. Azért nagyon ne reménykedjetek, hogy Huth Gergőék verziója nagy hatással lesz a közvélekedésre, amikor önkormányzati beszerzésektől a törvényalkotásig mindenhol furcsán kedvezményeznek egyes köröket, miközben a fideszesek meglepően gazdagodnak - és ezzel találkoznak az emberek napról napra és ezeket mesélik egymásnak egy sör mellett.
Vén Csataló
2014. november 29. 12:49
Hogy meg vagyok lepődve! :D Persze tök mindegy, van-e Horváthnak bizonyítéka vagy sem. Ebben a szép, új komcsi-libsi világban a vád maga a bizonyíték, a megvádolt automatikusan elítélt. A bűn elkövetését a, hírbehozás, szóbeszéd maga bizonyítja. Legalább is, ahogy azt a vörös söpredék elképzeli. Már a CSEKA-t alapító Dzerzsinszkíj eftárs is artikulálta, hogy a proletárhatalmat elfogadhatatlan mértékben korlátozza a "jogi pepecselés". Gyk: ezek semmit sem változtak. Isten óvja Magyarországot ennek a hordának a "demokráciájától"!
Nannyó
2014. november 29. 12:10
Az a helyzet, hogy Horváth úr meg fogja ütni a bokáját. Törvénytelenül kutakodott a NAV adatbázisában, nem volt hozzá jogosultsága. Ez valszeg annyit jelent, hogy megtudott egy olyan jelszót, amit nem szabad lett volna megtudnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!