Magyar offshore gázcégeket talált egy svájci lap

2014. november 04. 09:29

Lakatos Benjámin, a MET Csoport vezetője körül koncentrálódó céghálózatról ír a Tages Anzeiger. A MET tulajdonosai közt van negyven százalékos részesedéssel a Mol, valamint közvetve több másik cég, amelyek közül kettőről most kiderült, hogy szintén Lakatoshoz köthetők. A MET csoport több tagja is a svájci Zug kantonban van bejegyezve.

2014. november 04. 09:29

A MET csoport energetikai vállalat vezetője, Lakatos Benjámin a céget tulajdonló másik két vállalatnak is tulajdonosa a svájci Tages Anzeiger cikke szerint. MET csoport tulajdonosai közt van a Mol is, negyven százalékos részesedéssel. A MET azzal vált ismertté, hogy egy kormányrendeletnek köszönhetően nagyon kedvezően tudott gázt beszerezni, és így ötvenmilliárdos adózott eredményt ért el 2012-ben – emlékeztet az Átlátszó.

Az Átlátszó korábban azt is megírta, hogy a fehérvári focicsapat tulajdonosa, a felcsúti fociakadémiát is finanszírozó Garancsi István és a korábbi wallisos Nagy György. A MET ötven százalékos tulajdonosa egy ciprusi holding. Egyébként a svájci Zug kantonban is eléggé kedvezők az adófeltételek, ezzel kapcsolatban Lakatos Benjámin a Tages Anzeigernek azt mondta: nem tiltja semmi, hogy egy cég keresse a kedvezőbb adózási környezetet.

A Tages Anzeiger rámutat: Lakatos a csoport két, egyenként 10 százalékos részesedéssel bíró tulajdonos cégét is birtokolja. 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2014. november 04. 21:08
Végül is, mindent tudunk. Tudunk Tocsikról, Kulcsárról, Prinzről, Garancsiról, Lakatosról, Mészárosról, Gyurcsányról, stb. Oszt jónapot.
indiáner
2014. november 04. 19:44
Magyar offshore gázmezők nem hangzanának egyébként rosszul. Kérdés, hogy ki garantálná, hogy a feltárás után is a miénk marad? Kovács László megmondta, hogy azért kell résztvenni az Irak elleni háborúban, mert, aki kimarad, az nem kap lehetőséget. Ehhez képest hol kutat a MOL? Szíriában. De legalább onshore.
august
2014. november 04. 11:46
:) Elvtársak, ilyenkor kellene az 'ejrólúniós értékekre hivatkozni. Milyen országokban is vannak az adóparadicsomok? Miért működhetnek háborítatlanul? Kinek az érdeke? Persze mindezeket a kérdéseket nem illik föltenni, hanem bottal ütheti mindenki a következményeket, és a hiányzó adóforintok nyomát. Európában ugyanis ez egy "bevált" üzleti gyakorlat.. Miért nem ez ellen a gyakorlat ellen küzdenek, miért azokat állítják pellengérre, akik élnek vele? A következményeket, az országokból ilyen módon menekített pénzek után könnyebb föllépni, vagy hogy?
gross
2014. november 04. 11:31
Ez van; a világ legtöbb országára jellemző, hogy a politikai-gazdasági elit óriási mértékben lop: mert megtehetik. Magyarország nincs, sohasem volt és szerintem nem is lesz azon kisszámú nemzetek között, ahol a elit és a társadalom igyekszik elviselhető keretek között tartani, adott esetben megszüntetni az ilyen lopásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!