Helmut Kohl: Orbán Viktor egy nagy európai

2014. november 05. 15:22

Helmut Kohl volt német kereszténydemokrata kancellár dicsérettel szólt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről: szerinte Orbán egy nagy európai, aki európai módon gondolkodik és cselekszik.

2014. november 05. 15:22

A volt német kancellár, Helmut Kohl a német Stern magazinnak nyilatkozott, és többek között kitért Orbán Viktor magyar miniszterelnökre is. Kohl szerint Orbán „egy nagy európai, aki európai módra gondolkodik és cselekszik”.

Kohl a lapnak arról is beszélt: az ukrán válság kapcsán nem érti az emberek háborús félelmeit, de azért vannak aggodalmai. Angela Merkelnek azt tanácsolná: sokat kellene egymással beszélni, mert a dolgokat beszélgetés során lehet megoldani.

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. november 06. 10:15
Érdekes az egész ügy. Kohl felesége meghalt, és egy nála 34 évvel fiatalabb nőt vett el. Maga Kohl beteg, a fényképeken is látszik, hogy tolókocsiban ül. A Stern beszámolója szerint 2001-02-ben egy Heribert Schwan nevű újságíró hosszú interjúkat készített Kohllal, és most ezekből jelentetett meg egy kötetet. Ezen megy a vita, hogy ki gondozhatja Kohl hagyatékát. Ugyanis Kohl második felesége szeretné ezt a jogot magának fenntartani. A mostani Stern interú a Kohl házaspárral erre is válasz. A belinkelt Stern cikk - ami előzetese a nyomtatott Sternben megjelent interjúnak - pedig inkább azt mutatja, hogy Kohl elvesztette a kapcsolatát a valósággal: "Kohl sagt, er verstehe sich auch heute noch als Motor Europas. "Ich sehe mich weiter in der Pflicht."" Kohl azt mondja, hogy ma is Európa motorjának látja magát. "Úgy tekintek magamra, hogy továbbra is szolgálatban vagyok." Jean-Claude Juncker, den neuen Präsidenten der EU-Kommission, lobt Kohl. "An den glaube ich. Das ist mein Mann", sage er. Kohl dicséri Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság új elnökét. "Benne hiszek. Ő az én emberem", mondja. Ez után idézi a Stern az Orbánt dicsérő szavakat Lobende Worte fand Kohl auch für den ungarischen Premier Viktor Orban. "Er ist ein großer Europäer, er denkt und handelt europäisch." Kohl Orbán Viktor magyar miniszterelnökről is dicsérő szavakat mondott: "Ő egy nagy európai, európai módon gondolkodik és cselekszik". Ezután közvetlenül jön a Stern kritikája Orbánról, ami azt szándékszik mutatni, Kohl mennyire nincs képben a jelen történéseivel kapcsolatban: Orban und seine rechtspopulistische Regierung stehen wegen verschiedener Pläne, die Presse- und Redefreiheit einzuschränken, europaweit in der Kritik. Orbánt és jobboldali populista kormányát Európa-szerte bírálatok érik különböző, a sajtó- és szólásszabadságot korlátozó tervei miatt.
Varga Mihály hazudott
2014. november 06. 09:20
Reméljük a velejéig korrupt és ÁL-kereszténydemokrata kohl-hoz hasonlóan az ÁL-keresztény orbán térdre csuhások viktor is fog bukni "A pártfinanszírozás tökéletes rendszere nem érhető el." Ez a megállapítás magas szintű tudós testülettől származik: attól a szakértői bizottságtól, amelyet a szövetségi elnök hívott életre, nem sokkal a Kohl-ügy kipattanása után. A Helmut Kohl nevéhez fűződő, de nem csak Kohlt érintő ügyre a magyar hallgató is jól emlékezhet. A történet fejezetei közé tartozott a kereszténydemokrata kancellár és pártelnök fekete pártkasszája, a Svájcban kézből kézbe adott aktatáska, egy gyanús - és mellesleg azóta is kanadai menedékjogot élvező - fegyverkereskedő vallomásai, Kohl utódjának, Wolfgang Schäuble pártelnöknek a bukása csekély százezer márka miatt vagy a hesseni tartományi pártszervezet luxemburgi alapítványi számlái. http://www.bedoe.de/politika/politbotrany/partfinanszirozas2.htm
Varga Mihály hazudott
2014. november 06. 09:16
Ezek a mocskos tetűk járatják le a kereszténységet, miattuk fordultak el az emberek a vallástól Aljas képmutató férgek Fia így ír apjáról: "Walter könyve nagyon őszinte, beszámol saját depressziójáról és öngyilkossági gondolatairól is, amelyek a család lassú és teljes szétesése után támadtak. Walter édesanyja, Hannelore 2001-ben történt öngyilkosságáról állítólag apja irodavezetőjétől értesült, Helmut Kohl új házasságkötéséről pedig Németország legnagyobb bulvárlapjából. „Apám soha nem volt nagy mestere a fontos családi hírek átadásnak”- írja ebben az összefüggésben Walter. Bár Walter Kohl azt állítja megbékélt apjával, évek óta nincs kapcsolat köztük. Helmut Kohl új házassága után megtörtént a törés: „Közvetlen kérdésemre, hogy akarja-e kapcsolatunk megszakítását, egyszerűen annyit válaszolt: igen – ezzel számomra minden más értelmezési lehetőség ki volt zárva”"
Varga Mihály hazudott
2014. november 06. 09:14
hhátakkor "Kohl megteheti, hogy kimondja.. " Persze hiszen hasonlóan korrupt mint orbán Mily szép is lehetne a kép: sikeres politikus konzervatív értékrenddel, a német újraegyesítés kancellárja, történelmi személyiség, boldog családapa és boldog család, egyszóval legenda. Csak ne lenne ott az első feleség öngyilkossága, egy pártfinanszírozási botrány és most egy könyv, amelyben Helmut Kohl elsőszülöttje, Walter nyíltan vall saját életéről és apjával való kapcsolatáról. Walter Kohl hamarosan megjelenő könyvében, amelynek részleteit most a Focus közölte, az egykori kancellárral való nehéz apa-fia kapcsolatról ír, egy olyan apáról, aki „soha nem volt jelen”. Helmut Kohl számára mindig fontos volt egy harmonikus családi élet látszatának fenntartása: egy szép és ép polgári világban akkori feleségével, Hannelorével és fiaival, Walterrel és Peterrel. Walter írása cáfolja azt a boldog családi képet, amelyet apja festett a nyilvánosságnak: „Apám valódi családja a politika. Igazi családját CDU-nak és nem Kohlnak hívják. Archaikus értelemben érezte magát egy törzs főnökének, amelynek neve CDU.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!