Győrben még mindig tart az önkormányzati választás

2014. november 05. 09:24

Győr négyes számú választókerületében szorosan alakult az eredmény: a független Bárány István egyetlen nem kormánypártiként, egy szavazattal verve kormánypárti ellenfelét került be a győri képviselő-testületbe. Most a választókör egyetlen szavazókörében kell új szavazást tartani.

2014. november 05. 09:24

Győrben a négyes számú választókerület egyetlen szavazókörében kell megismételni vasárnap a voksolást a táblabíróság döntése alapján. A korábban közzétett eredményt szerint a 4-es választókerületben Bárány István független induló szerzett mandátumot, miután 1196 szavazattal, egyetlen vokssal megelőzte Morvay Lászlót (Fidesz-KDNP). Utóbbi megtámadta az eredményt, a területi választási bizottság pedig – miután a 24-es szavazókörben három szavazólapot érvénytelennek talált – kétszavazatnyi többséggel őt hozta ki győztesnek. (Győr tizenöt másik egyéni választókerületében kormánypárti jelölt győzött.)

Tíz nappal a választás után Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivő bírája azt közölte az MTI-vel, hogy a testület megsemmisítette a 24-es szavazókör eredményét, mivel a korábban érvénytelennek feltüntetett három szavazólapot nem találták meg az újabb átvizsgáláskor. Így abban sem lehetett állást foglalni, hogy a területi választási bizottság helyesen nyilvánította-e őket érvénytelennek, esetleges érvényességük esetén pedig a voksok melyik jelölt javára vehetők figyelembe – ismertette.

A négyes számú választókerület négy szavazóköréből háromban nyert korábban az újrázó, független Bárány István, míg Morvay egyben szerezte meg az előnyt. A kérdéses 24-es választókerületben eredetileg Bárány volt a győztes.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. november 05. 11:54
Hahahahaha.... Újabb balliberális bukta? Amit az ismétlésnél kapni fognak, azt nem teszik ki az ablakba. Bruhahahaha.....
csuka
2014. november 05. 10:46
Csak a FIDESZ_MAFFIA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!