Gyöngyösi Mártont is kitiltják Ukrajnából

2014. november 03. 12:49

Gyöngyösi Márton és Szaniszló Adrienn jobbikos politikusok választási megfigyelőként vettek részt a kelet-ukrajnai szakadár megyékben vasárnap megtartott választáson, amelyet egyedül Oroszország ismer el. Az Index úgy tudja, hogy emiatt kitiltják őket Ukrajnából. Korábban Kovács Béla járt hasonlóképpen a Krím-félsziget elszakadásakor.

2014. november 03. 12:49

Vasárnap tartottak választást a kelet-ukrajnai szakadár megyékben, ahol két jobbikos politikus, Gyöngyösi Márton és Szaniszló Adrienn is részt vett választási megfigyelőként. Gyöngyösi, aki a parlament külügyi bizottságának alelnöki tisztségét is betölti, dicsérte a választások lebonyolítását és bírálta az ukrán kormányt, amiért  akadályozta az Ukrajnán belül élő menekülteket abban, hogy a donyecki „népköztársaság” területére utazhassanak és szavazhassanak.

Az Index úgy tudja, hogy mindkét jobbikos politikust kitiltják Ukrajnából, a választást ugyanis alkotmányellenesnek minősítette az ukrán kormány. 

Az ukrán kémelhárítás közleményt adott ki, miszerint a külföldi „álmegfigyelőknek”, akik tulajdonképpen a „terroristákat támogatják”, meg fogják tiltani a beutazást Ukrajnába, ha eddig még nem tették volna meg. Korábban Kovács Bélát, a kémkedéssel gyanúsított jobbikos EP-képviselőt is kitiltották, mert a krími népszavazáson megfigyelőként vett részt. 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifasiszta_Légió
2014. november 03. 16:20
"Gyöngyösi Mártont is kitiltják Ukrajnából" úgy látszik hogy a náci-nyilas tetvek sehova se kellenek:DDD
liberálzöld.
2014. november 03. 16:00
Kitiltották. De nem korrupció miatt! És ez nagy különbség ám!
Tintamin
2014. november 03. 13:17
Gratulálok ezeknek a seggfej jobbikosoknak. Mennyi pénzt kaphat a Jobbik a ruszkiktól, hogy így nyalja a seggüket?????
csuka
2014. november 03. 13:15
A Donyecki Népi Köztársaság jelenlegi miniszterelnöke nyerte a tegnapi elnökválasztásokat, megszerezve a szavazatok relatív többségét. Alexander Zaharcsenko így a DNK elnöke lesz a következő ciklusban, a tegnapi szavazáson több mint 765 ezer szavazatot szerzett. A vele szemben induló jelöltek közt második helyezett Kofman már csak fele ennyi szavazatot szerzett, így a választás eredményei mutatják, hogy a donyecki választók nem csak a függetlenséget, de Zaharcsenko személyét is támogatják. Moszkva már bejelentette, hogy elismeri a választások eredményeit, tiszteletben tartja a DNK és LNK lakosainak akaratnyilvánítását. Mivel a megválasztott elnök nem valamelyik nyugati titkosszolgálat embere, így a nyugati országok nem ismerik el a választások eredményét. Zaharcsenko a választásokat megelőzően kijelentette, "a Donyecki Népi Köztársaságban senkit nem fog érdekelni, ha az európai országok nem ismerik el az országgyűlési választások és államfőválasztás eredményeit. A lényeg, hogy Oroszország elismeri". A Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság májusban nyilvánította ki függetlenségét. Azóta az ENSZ adatai szerint is mintegy négyezer civil vesztette életét, mert a puccsal hatalomra juttatott atlantista kormány a délkeleti régiót is be akarná vonni - fegyverrel - az Európai Unióba. Szeptember 15-én az EBESZ közvetítésével tűzszüneti megállapodás született, de a harcok azóta is zajlanak. A választási megfigyelők - köztük a Jobbik küldöttségének - jelentései szerint a kijevi junta próbálta megakadályozni a választások szabályos lebonyolítását, hogy a közvélemény számára is elfogadható indokot kreáljanak az eredmények elutasítására. /hidfo.net/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!