Die Welt: Budapestre látogathat Merkel

2014. november 30. 11:27

Februárra budapesti látogatást tervez Angela Merkel német kancellár – írja a Welt am Sonntag. A lap szerint a kancellár arról akarja meggyőzni Orbánt, hogy szavazzon az Oroszország elleni szankciók újabb hullámára.

2014. november 30. 11:27

Angela Merkel német kancellár budapesti látogatást tervez 2015 februárjára – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.

A konzervatív lap szerzője, Robin Alexander Látogatás egy kívülállónál című írásának alcímében kiemelte: a kancellár „felértékeli Orbánt, Magyarország nyugatellenes kormányfőjét, hogy az Oroszország elleni szankciókra szavazzon”.

A lap értesülése szerint a kancellár azt tervezi, februárban Budapestre látogat, hogy személyesen találkozzon a magyar miniszterelnökkel. Az időzítés nem véletlen, hiszen márciusban kerül napirendre a szankciók első meghosszabbítása – teszi hozzá a szerző.

Ugyanakkor a kancellári hivatalban és a külügyminisztériumban tagadják, hogy létezik ilyen összefüggés – írta Robin Alexander.

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. november 30. 23:46
Meg vagyunk mentve! Jön a Stazi- spicli!
vakhangya4
2014. november 30. 23:44
Merkel megcsinálja Viktorral azt amit megcsinálta Sarkó 2007.-ben? :-))))
zolka50.50
2014. november 30. 23:38
"A héten a magyar kormányfő aggodalmát osztó szerkesztőségi írás jelent meg a Financial Times-ban "Az olcsó energia az új olcsó munkahely" címmel. A szerző, John Gapper értekezésében rámutat a globális energiaellátást befolyásoló legfontosabb jelenlegi folyamatokra: így az elmúlt hetekben folyamatosan eső olajárra, a palagáz-forradalom által oly mértékben lecsökkent amerikai gázárra, hogy az újvilágban jelenleg a francia és német árszintek harmadán lehet gázt beszerezni, a német energiafordulat olyan vadhajtásaira, mint a zöldenergia erőltetett támogatása mellett a szénalapú áramtermelés szerepének felerősödésére, illetve hogy az EU tiszta energiaforrásokra történő átállítása is erősen akadozik. Az ipari beruházók számára a világ a feje tetejére állt, húzza alá az FT szerkesztője."
zolka50.50
2014. november 30. 23:33
No nézd csak, mik vannak! http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/nem_vart_helyrol_kapott_tamogatast_orban.1.207178.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!