Csepreghy: A norvég nagykövet zsarolja Magyarországot

2014. november 07. 08:24

A norvég nagykövet az ATV-ben korábban azt mondta: ha az ő megbízásukból lefolytatott független vizsgálat mindent rendben talál az Ökotárs körül, és a kormány ennek ellenére nem hagyja, hogy az alapítvány végezze a munkáját, akkor továbbra sem folyósítja Norvégia a támogatási pénzeket. Csepreghy Nándor szerint ez kvázi zsarolás.

2014. november 07. 08:24

A norvégok egy független brit céget bíztak meg, hogy folytasson le vizsgálatot az Ökotárs ügyében, mivel a Kehi jelentését nem fogadják el. Tove Skarstein budapesti norvég nagykövet az ATV-ben azt mondta: ha ez a vizsgálat mindent rendben talál, de a magyar kormány nem engedi, hogy az Ökotárs ossza el a norvég pénzeket, akkor nem fogják feloldani az eddig a kormányon keresztül kifizetett nagy pénzek folyósításának felfüggesztését. Így Magyarország 140 millió eurót fog elveszíteni.

Csepreghy Nándor a nagykövet szavaira a Magyar Nemzetnek úgy reagált: ha rosszindulatú lenne, akkor azt mondhatná, hogy a norvég nagykövet kvázi zsarolja Magyarországot, a magyar adófizetőket. Magyarországot ugyanis egy nemzetközi szerződés alapján megilleti ez az összeg – tette hozzá az államtitkár.

Arra is emlékeztetett Csepreghy, hogy a Kehi vizsgálata nyomán több bűncselekmény gyanúja is megfogalmazódott az Ökotárssal szemben, és emiatt a hivatal feljelentést is tett. Szerinte a nagykövet mondatai azt sugallják, hogy a magyar kormány hunyjon szemet ezek felett. A kormány nem enged a zsarolásnak és arra kéri a norvég felet, hogy tartsa be a szerződésben foglaltakat – szögezte le Csepreghy. 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. november 08. 12:59
Így már érthető.. Háborús készülődés a baloldalon? Az átlátszó.hu legújabb "biznisze": The Soros Army Needs You – támogasd az Átlátszót “Soros Army” pólóvásárlással. van még kérdés Ildikó? http://atlatszo.hu/2014/08/04/.. halálfej amerikai Baseball sapkával.. hogy is van ez? ki van ki ellen? vajon az amerika ügyvivő „Jóbarát(unk) András” mit gondol erről? mondjuk fordított esetben mit tenne Amerika?
gross
2014. november 07. 15:07
Orbán doktrínája az ország gazdasági érdekeit segítő, értékmentes külpolitizálás. Ez az egész botrány mennyiben segíti Magyarorzság külgazdasági érdekeit? Azerbajdzsánnal szemben értékmentes külpolitizálásra van szükség, Norvégiával szemben (az export az azeri háromszorosa) botrányokba kell keveredni. De mit Norvégia; az Egyesült Államokkal is lehet kiélezni a viszonyt (export az azeri negyvenszerese). Át van ez gondolva?
ppix
2014. november 07. 14:39
Zsarolás, hogyne... Nem kell Nándikával foglalkozni, ez csak a szokásos napirenden tartása a fújEU, köcsög norvégok témának. Amúgy a norvégok pénze, majd ők eldöntik mit csinálnak. Kutya ugat, karaván halad.
Petya6601
2014. november 07. 14:21
Szegény Norvégia nem tudják mit veszíthetnek nagy pénz ? 140 millió euró hüha ez nekik nagy pénz :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!