Csak az NCTA miatt van konfliktus Norvégia és Magyarország között

2014. november 06. 11:52

A budapesti norvég nagykövetség képviseletvezető-helyettese a Norvég Civil Támogatási Alap ügyét leszámítva jó a magyar-norvég kapcsolat.

2014. november 06. 11:52

A norvég-magyar viszonyban nem lehet mindent a Norvég Civil Támogatási Alappal kapcsolatos ügy fényében nézni, más területeken ugyanis erősödnek a kétoldalú kapcsolatok – mondta a budapesti norvég nagykövetség képviseletvezető-helyettese egy csütörtöki budapesti konferencián.

Arild Moberg Sande véleménye szerint a két ország közötti kapcsolati háló kiépülése folyamatos és jól halad. Emellett úgy értékelte, hogy Magyarország és Norvégia gazdasági kapcsolata szorosabbá vált az utóbbi időben.

A képviseletvezető-helyettes ezt A szociális dialógus kibővítése különböző szinteken című, a norvég alapok által támogatott projekt zárókonferenciáján mondta. A projektben tizenkét szakszervezet, szövetség, illetve konföderáció vett részt, a főpályázó a konferenciát is szervező LIGA Szakszervezetek volt.

Gál Rezső, a szervezet társelnöke köszöntőjében azt mondta, nagy segítséget jelentett az érintett munkáltatók és szakszervezetek kapcsolatának elmélyítésében a norvég alapok tavaly indított projektje. Nyitóbeszédében a civil alappal kapcsolatban elnézést kért a norvégoktól azért, ha „Magyarország bizonyos esetekben nem éppen úgy jár el, ahogy mi szeretnénk”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. november 06. 15:04
Akkor hálistennek leakadtunk a fókavédelem témáról. Tényleg, cirkuszi fókák vannak Norvégiában? Én itthon is sajnálom őket.
tóth mária
2014. november 06. 14:27
Mi is beleszólhatunk Norvégia belügyeibe? Nem, hát akkor?
őshonos
2014. november 06. 13:40
És ki ez a f@.. Gál Rezső???Milyen alapon kér elnézést,és ki hatalmazta fel ezt a barmot erre???Szervilizmus magas fokon!!!Szakszervezet:ingyen pénzért kinyalni mindenki seggét???Elnézést,de nem tudtam türtőztetni magam,pedig egy békés ember vagyok.Az nem zavarja,hogy az USA-ban is vizsgálják a norvégok lobby tevékenységét,és a németek is most kezdik????Most borítékolom,hogy nem fognak befagyasztani semmit,mert a szabad kereskedelem érdeke,ugyanis a pénz fejébe ellenszolgáltatást kapott,ezt nem csak úgy pusziért adják.
pitypang1125
2014. november 06. 13:01
Basszák meg a pénzüket, felforgatók pénzelésére nem kell!Adják a Palesztínoknak, majd kíváncsi lennék rá mit szólnának a zsidók?Vagy akár próbálják meg ugyanezt akár melyik Európai államban, hogy nyíltan kormányellenes erőket kívánnak finanszírozni!A balliberális söpredéknek, az összes pénzcsapját el kell zárni, de leginkább a külföldi finanszírozókét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!