A Fidesz-KDNP erősítené Tarlós vétójogát

2014. november 06. 15:22

Erősítené a budapesti főpolgármester jogköreit a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőinek javaslata, ami emellett kimondaná: a megyei önkormányzatok székhelye csak a megyeszékhelyen lehet.

2014. november 06. 15:22
A Fővárosi Közgyűlésre vonatkozó több szabályt is módosítanának Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselők, akik többek között négyötödös többséghez kötnék a közgyűlés feloszlatását, a főpolgármesteri vétójogot pedig erősítenék: Budapest vezetője egy ügyben tetszőleges számú alkalommal kezdeményezhetne ismételt eljárást.
 
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, valamint frakciótársai, Németh Szilárd, Papcsák Ferenc, Dunai Mónika, Fónagy János, Kucsák László és a KDNP-s Simicskó István csütörtökön nyújtották be a parlamentnek javaslatukat, amely több ponton is módosítaná az önkormányzati törvényt, így például lehetővé tenné, hogy a személyi és intézményi kérdésekről a Fővárosi Közgyűlés csak a főpolgármester javaslatára dönthessen.
 
Bár nem a fővárost érinti, de az indítvány azt is kimondaná: a megyei önkormányzatok székhelye csak a megyeszékhelyen lehet. Megyei önkormányzati székhellyel kapcsolatos október 22-iki hír volt, hogy a Nógrád megyei önkormányzat úgy döntött, a megyeszékhelyről, Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át a testület székhelye.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. november 06. 16:44
Ez megint egy tipikus Fidesz vicsaft. Először, az EP-s választások utáni ijedtségükben megbuherálták a fővárosi választási szabályokat és meggyengítették a főpolgármester pozícióját arra az esetre ha az ellenzéki jelölt futna be. Most meg próbálják visszabuherálni, hogy szerencsétlen Tarlós ne csak egy báb legyen, aki a kerületi polgik kezével a seggében, úgy táncol ahogy ők akarják. És ezek után még van pofája bárkinek azt mondani, hogy a Fidesz nem saját érdeke szerint buherálja a választási szabályokat?
kukagyerek
2014. november 06. 16:07
Pallos jogot neki!
states
2014. november 06. 16:01
Nagyon helyes, Tarlós kiváló szakember, többet tett a városért, mint Demszky 20 év alatt. Visszavonom. Ilyen, hogy Demszky a városért nem volt, csak olyan, hogy a szociszadi zsebekért.
kjkj945
2014. november 06. 15:44
A Fidesz-KDNP erősítené Ki tartja őket vissza!! 2/3 törvényt kell hozni!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!