Újpesti választás: Schmucknak nem kell a pénz

2014. október 30. 11:23

Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke csütörtökön levélben tájékoztatta a Magyar Államkincstárt, hogy lemond az újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztáson induló képviselőjelöltként neki járó egymillió forintos támogatásról – közölte a párt az MTI-vel.

2014. október 30. 11:23

A közleményben szerint Schmuck Andor ezzel a pártnak a tavaszi országgyűlési választáson kialakított gyakorlatát követi. A Szociáldemokraták országgyűlési képviselőjelöltjei összesen 82 millió forintot hagytak közvetve az adófizetők zsebében – közölték.

A pártelnök arról is tájékoztatta az államkincstárt, törvénymódosító javaslattal fordult a parlamenti pártokhoz, hogy az így fel nem használt állami kampánytámogatásokat a választókörzeti önkormányzatok kaphassák meg szociális célokra – tették hozzá.

A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében az időközi választást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. A november 23-ai választáson tizenhárom jelölt indul.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
f.judit
2014. október 30. 17:15
Más helyről már felvette?
tóth mária
2014. október 30. 15:25
Most elmorzsolok egy könnycseppet!
Ellensúly
2014. október 30. 12:42
Hajrá Flóri!
BőröndÖdön
2014. október 30. 12:32
Tudja valaki,hogy miből él ez az eltűntethetetlen pojáca?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!