MLSZ: Megalapozatlanok a tüntető szurkolók állításai

2014. október 28. 16:42

Vági Márton MLSZ-főtitkár szerint a drukkerek jelentős része elfogadta a szurkolói kártyát, ezt jelzi, hogy eddig közel 100 ezer kártyát adtak ki. Magasan vezet a Ferencváros, melynek ultrái ugyan bojkottálják a meccseket, mégis már majdnem 40 ezer szurkolói kártyát váltottak ki a klub szurkolói.

2014. október 28. 16:42

Jelenlegi helyzetében minden szurkolóra szüksége van a magyar labdarúgásnak, de az elmúlt hétvégén bojkottra szólító és vasárnap a Parlament előtt tüntető drukkerek állításai megalapozatlanok – hangzott el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi sajtóbeszélgetésén. Vági Márton főtitkár és Samu István biztonsági igazgató elsősorban a szurkolói kártyával kapcsolatos témában adott felvilágosítást. Vági Márton elmondta, mivel azt, hogy csak személyes adatok megadásával lehet belépni egy stadionba, törvény írja elő, így a szurkolói kártya valójában egy segédeszköz, amely felgyorsítja a jegyvásárlás folyamatát. A stadionokból az elmúlt időszakban távolmaradó drukkerek többször is azt hangoztatták, hogy  az adatokkal könnyű visszaélni. Samu István ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy szó sincs ilyesmiről, ugyanis az adatok a jegyvásárlást követő néhány nappal automatikusan törlődnek, ráadásul a belépőn kizárólag csak a név és a születési idő szerepel.

Vági Márton kiemelte, a számok azt mutatják, hogy a drukkerek jelentős része elfogadta a szurkolói kártyát, ugyanis a mai napig a klubok összesen 99 343 darab kártyát adtak ki. Kiemelkedik a Ferencváros: annak ellenére, hogy a zöld-fehérek „ultrái” bojkottálják az együttes mérkőzéseit, a többi szurkoló 39 594 szurkolói kártyát váltott ki. A második helyen a Debrecen áll, amely 9110 kártyát állított ki. A hosszútávú célokkal kapcsolatban Vági Márton azt mondta, a most kiváltott kártyák száma alapján arra lehet következtetni, hogy a tulajdonosok nagyjából negyede jár ki bajnoki mérkőzésre, így ha sikerülne megduplázni a szurkolói kártyával rendelkezők számát, akkor az körülbelül 50 ezer nézőt jelentene hetente. 

A főtitkár ugyanakkor megjegyezte, ehhez mindenképpen szükség van arra, hogy a stadionokban javuljanak az infrastrukturális körülmények, fiatal magyar tehetségek kapjanak lehetőséget a csapatokban és javuljon a játék színvonala is. Egy megyei jogú város csapatának négy-ötezer nézőt kellene vonzania. Ide kellene eljutnunk 2020-ra, ha nem sikerül, az az egész magyar labdarúgás hibája – jelentette ki Vági Márton. A szurkolói kártyák száma a közeljövőben még ugrásszerűen nőhet, ugyanis a stadionrekonstrukció miatt a Videotonnál és a Diósgyőrnél, valamint Újpesten is haladékot adtak a bevezetésre.  

A tüntető drukkerek azt is sérelmezték, hogy az MLSZ nem kommunikál a szurkolói csoportokkal. Vági Márton ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, évek óta folyamatos kapcsolatban vannak a szurkolói irodával, amelynek számos engedményt tettek már több témában is. „Európa háborgó futballvilágában Magyarországon békés problémákkal küszködünk” – mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy a Parlamentnél tüntető körülbelül ötezer szurkolóra ugyanúgy szükség van, de akadnak köztük olyanok is, akik jobb, ha a stadionokon kívül maradnak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2014. október 28. 21:54
A milliárdos Csányi egy belépőt sem vett még ...
radical
2014. október 28. 17:57
Persze lehet a Fradinál kiváltottak 40.000 kártyát de sokan csak divatból meg az első stadion avató meccsre aztán évekig nem mennek de lehet soha többet. Szemét fideszes MLSZ megint mellébeszél!!!
potyka
2014. október 28. 17:13
Hergeljétek még őket balfaszok! Hajrá fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!