Az MSZP a segítség házává tenné az önkormányzatokat

2014. október 09. 19:32

Az önkormányzati hivatalokból segítség házát kell formálni, ez kell hogy az első intézkedésük legyen a választás után a baloldali polgármestereknek, mondta az MSZP elnöke csütörtökön Tatabányán.

2014. október 09. 19:32

Tóbiás József Tatabányán a baloldali ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén mintegy százötven résztvevő előtt kijelentette, hogy az önkormányzat, mint intézmény az utolsó demokratikus védvonal a kormányzat által okozott szociális krízisben, és a rászorulók csak az önkormányzattól várhatnak segítséget. Négymillió, mélyszegénységben élő emberrel nem lehet erős Magyarországról beszélni, tette hozzá.

A pártelnök hangsúlyozta, az önkormányzati választás kihívása, hogy közösséget és védelmet tudnak-e kínálni a kiszolgáltatottaknak, a szegényeknek, az időseknek. Az MSZP elnöke szerint a demokráciát át kell élni, ezért kellenek olyan baloldali önkormányzatok, amelyek helyi kérdésekben népszavazáson engedik dönteni az ott élőket.

Nagy-Huszein Tibor, a DK elnökségi tagja arról beszélt, hogy a demokrácia az ellenőrzött hatalmat jelenti, ebből próbál ma kibújni a hatalom. Vasárnap be kell bizonyítani, hogy „méltók vagyunk arra, hogy Magyarország megkapjon minden lehetséges segítséget ahhoz, hogy ezt a hatalmat levesse magáról, és ismét a demokrácia útjára lépjen” — mondta. Szabó Tímea, a PM társelnöke kijelentette: október 12-én meg kell mutatni, hogy el tudjuk zavarni a helyi kiskirályokat. 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. október 10. 08:33
Az MSZP a segítség házává tenné az önkormányzatokat Ott fogják oktatni a szakértőik, hogyan kell hozzáértéssel lopni.
Peter8811
2014. október 10. 05:33
Bokros házává tenné!
hátakkor
2014. október 09. 22:39
Remek ötlet , még a tanács rendszernél is jobb
várúr
2014. október 09. 22:35
Ez a Tóbiás összetéveszti az önkormányzatot a szociális gondozóval. Ha csak ez lenne a baj, de süvölt belőle az ordas politikai demagógia és a sötét butaság. Az önkomrányzat közigazgatási szerv, nem ingyenkonyha vagy hajléktalan szálló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!