Tarlós fellebbez a Címer-ügyben

2014. szeptember 22. 20:50

A főpolgármester kampányvezetője szerint politikai döntést hozott a Fővárosi Választási Bizottság, amikor elmarasztalta Tarlós Istvánt a plakátjain szereplő Budapest-címer miatt. Tarlós fellebbezni fog a döntés ellen.

2014. szeptember 22. 20:50

A főpolgármester megfellebbezi a Fővárosi Választási Bizottság címerhasználattal kapcsolatos elsőfokú döntését, amelyet kampányvezetője politikai döntésnek minősített.

Szeneczey Balázs, Tarlós István kampányvezetője hétfő este azt közölte az MTI-vel, hogy a négy ellenzéki főpolgármester-jelölt delegáltjából, két független szakértőből és egy kormánypárti delegáltból álló testület nem vizsgálta, hogy a címer használata megfelel-e a jogszabályoknak, vizsgálta azonban, hogy sérti-e az esélyegyenlőség elvét, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.

Az FVB megállapította, hogy a címer használata nem sérti az esélyegyenlőség elvét – jelezte a kampányvezető, hozzátéve ugyanakkor, hogy a testület szerint a főpolgármestert megillető címerhasználati jogot úgy használták fel, hogy az jelöltként történő egyidejű népszerűsítését is szolgálta.

Szeneczey Balázs kiemelte: úgy vélik, hogy „a testület összetételéből adódóan eredendően politikai döntés született”, amivel nem értenek egyet. Értékelése szerint nem sértették meg a választási törvény alapelveit, ezért fellebbeznek, és kiállnak igazukért a független magyar bíróság előtt is.

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői elsőfokú határozatában úgy ítélte meg, összességében jogellenes a fővárosi önkormányzat címerének használata Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének plakátjain.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. szeptember 23. 20:37
erőlködnek erőlködnek..de ez kevés lesz..
bagoj
2014. szeptember 23. 13:11
BEZZEG a "független", benzinkútas Laboda Gábor Ürömön kínálhatja magát Üröm címerével... http://archivum.magyarhirlap.hu/belfold/egy_mszps_kepviselo_omvkutjai.html ..."Az elhíresült benzintenderügy szocialista érintettje, Laboda Gábor cége"... független !
magnamater
2014. szeptember 23. 10:00
A hatalomban lévő polgármester jogosan használja a címert. Nevetséges ez a vádaskodás, amikor az ellenjelöltek alkalmatlanok.
kjkj945
2014. szeptember 23. 08:02
http://infoszab.budapest.hu:8080/akl/tva/ViewItem.aspx?id=261 ""Budapest közigazgatási területén magánszemélyek, jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok a főváros címerét, zászlóját és logoját csak a főpolgármester átruházott hatáskörben eljárva meghozott engedélyével használhatják, mely engedély szólhat egy alkalomra, meghatározott időpontig történő felhasználásra, meghatározott mennyiségű tárgy előállítására vagy visszavonásig történő használatra. Az eljárás illetékköteles, kivéve a személyi illetékmentességet élvezőket."" FVB ?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!