NOL: Nagy Imre és Teleki Pál emléktáblája is eltűnt a Corvinusról

2014. szeptember 23. 10:23

Nemcsak Marx Károly szobrát vitték el a Corvinus Egyetem aulájából, hanem Nagy Imre mártír miniszterelnök és Teleki Pál egykori kormányfő emléktábláit is – írja a NOL.

2014. szeptember 23. 10:23

Nem csak a Marx-szobor, hanem Nagy Imre és Teleki Pál szobra is eltűnt a Corvinus aulájából a NOL szerint. Sőt: az egyetemi aulából elvitték azt a táblát is, amely a II. világháborúban odaveszett egyetemi diákoknak és oktatóknak állít emléket. Az egyetem egyelőre nem mondta meg, hogy hová kerülnek az emléktáblák. 

 
Rostoványi Zsolt rektor a Népszabadságnak azt mondta: az egyetem szenátusa tavaly október végén határozott egy egyetemtörténeti kiállítás megszervezéséről, amelynek a „Marx-szobor is része”
 
Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin a lapnak nyilatkozva azt mondta: nem lepődött meg, gondolta, hogy Marx után a nagyapja sem maradhat. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. szeptember 23. 10:57
A mai világban csak Soros szobrának lehetne ott helye.
kispufi
2014. szeptember 23. 10:40
Nagy Imre leszármazói az übergáz kategória, a nemzeti minimum szerepkörből visszatolják oda az öreget, ahonnan indult: az akasztóihoz.
Fahrenheit 451
2014. szeptember 23. 10:30
a Moldova-féle pepita tagkönyvet birtokolja a döntnök.. :p
kamasuka
2014. szeptember 23. 10:30
Helyes. Teleki meg vissza fog kerülni, vagy átkerül máshová.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!