Másik bizottság felé van tájékoztatási kötelezettsége a jegybanknak

2014. szeptember 08. 17:06

A Fidesz szerint a baloldal félrevezeti a közvéleményt, és törvénytelenül korlátozná az MNB függetlenségét, hiszen nem a költségvetési, hanem a gazdasági bizottságnak tartozik tájékoztatási kötelezettség a jegybank.

2014. szeptember 08. 17:06

A Fidesz szerint a baloldal amellett, hogy félrevezeti a közvéleményt, törvénytelen módon akarja korlátozni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségét. Szűcs Lajos, az Országgyűlés költségvetési bizottságának kormánypárti alelnöke hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a jegybank nem a költségvetési, hanem a gazdasági bizottságnak tartozik tájékoztatási kötelezettséggel, a gazdálkodását pedig az Állami Számvevőszék ellenőrzi. A költségvetési bizottság hétfői jogellenes összehívásához a bizottság fideszes tagjai nem asszisztáltak – olvasható a közleményben, amely felszólítja a baloldalt, hogy hagyjon fel a jogsértő magatartással és a mellébeszéléssel.

Burány Sándor, a költségvetési bizottság szocialista elnöke azért hívta össze a testületet, mert az ellenzék tájékoztatást akart a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseiről, azok államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól. A meghirdetett ülést határozatképtelenség miatt nem tartották meg.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. szeptember 09. 08:20
Mondjátok! Titeket tényleg nem zavar, hogy ez a félszemű Matolcsy csak úgy elszór pár száz milliárdot kedvére a mi pénzünkből? Jó nagy balfaszok vagytok!
Tintamin
2014. szeptember 09. 00:21
A "másik bizottság" fideszes vezetése viszont tesz arra, hogy veri el saját klientúrájára Mr. Kusza Szem azt a 200milliárdot. A nép pedig állva tapsol.
Mich
2014. szeptember 08. 23:02
A Ballik játssza a süsüt, mit nekik, hogy különböző bizottságok vannak, ők abba rontanak be, amelyik elnökének a pártjelvénye leginkább tetszik nekik...
sersem4
2014. szeptember 08. 18:21
Ha a Cuslág lenne a Nemzeti Bank elnőke,még megérteném,hogy a sportbizotságot akarnák összehívni ezek a sötét gyalogok,megszokásból... Bazmeg,ezek eltévednek a saját munkahelyükön! A költségcsökkentések miatt már nincsenek gyakornokok,akik lepippantják őket,meg tudnák,hogy melyik bizotság mivel is foglalkozik,hová kell fordulni egy adott kérdéssel? Hány Falus van még ebben a balfasz brigádban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!