Kitelepítés árvíz miatt Lentiben

2014. szeptember 13. 11:24

Mintegy százhúsz embert telepítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai szombat hajnalban Lentiben, miután a lendvadedesi víztározóból átbukott a víz, és elöntötte a város egy részét. A Vas megyei Szakonyfalut elzárta a külvilágtól a víz.

2014. szeptember 13. 11:24

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a strandfürdő környékét árasztotta el a víz, fél méternél is magasabban. Ezekbe az utcákba autóbuszokkal nem tudtak bejutni, ezért teherautókkal hozták ki az embereket. A kitelepítettek nagyobb része rokonokhoz, ismerősökhöz ment, kisebb részüket a Vörösmarty iskola tornatermében helyezték el ideiglenesen.

A Vas megyei Szakonyfalut elzárta a külvilágtól a víz, és eddig már tíz alsórendű utat kellett lezárni vízátfolyások miatt a megyében – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szombaton az MTI-t. Pécsi Norbert Sándor közölte: csak Ausztria és Szlovénia felől közelíthető meg Alsószölnök és Felsőszölnök is. Hozzáfűzte: lezárták a Halogy és Nádasd, a Molnaszecsőd és Döröske, a Kondorfa és Csörötnek, a Rábatótfalu és az országhatár, az Orfalu és Farkasfa, a Szentgotthárd és Máriaújfalu, a Máriaújfalu és Farkasfa közötti összekötő utat, a Felsőmarácra vezető bekötő utat, valamint a Kerkáskápolna és Magyarföld közötti út két szakaszát is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!