Felfüggesztette a NAV az egyik „norvégos” alapítvány adószámát

2014. szeptember 18. 11:24

Csütörtök reggel levelet kapott a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek kiosztásáról döntő négytagú konzorcium egyik tagja, a Kárpátok Alapítvány, hogy a NAV felfüggesztette az adószámukat, mert nem működtek együtt a KEHI-vel. Az alapítvány vezetője szerint ez nem így van, ezért érthetetlen a döntés, ami ellen fellebbezni fognak.

2014. szeptember 18. 11:24

Felfüggesztette a NAV a Kárpátok Alapítvány adószámát – írja a 444. A portál szerint az alapítvány – amely tagja a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek kiosztásáról döntő négytagú konzorciumnak – csütörtökön reggel kapta meg az erről szóló hatósági levelet. Az indoklás szerint azért függesztik fel az adószámukat, mert nem működtek együtt a hatóságokkal.

Bata Boglárka, az alapítvány ügyvezető-igazgatója szerint viszont eddig mindig teljesítették a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal adatkéréseit. Emellett azért is érthetetlennek tartja az indoklást, mert még augusztus 28-án is kaptak olyan adatigénylést a KEHI-től, aminek a határideje szeptember 5-én volt. Az adószámuk felfüggesztését viszont a levél szerint szeptember 1-jén kérte a KEHI vezetője a NAV elnökétől, amit teljesítettek is e hét elején.

Az alapítványnak 15 napja van a fellebbezésre, amit meg is fognak tenni. Ha ott sikertelenül járnak, bíróságra mennek.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holky2
2014. szeptember 18. 14:16
tényleg senki nem érti, mi a különbség a kehi és a nav között?
Vén Csataló
2014. szeptember 18. 14:11
No akkor mostantól az lesz a döfi, hogy a cégem köt egy szerződést valami halál farkán, mondjuk Kelet- Timorban bejegyzett befektetési társasággal, mely szerint a cég tevékenységére vonatkozó adatoknak ő az adatgazdája. Aztán ha jön a NAV vagy bárki, akkor majd jól megmondom nekik, hogy bocsika, de hiába is szeretném, nem adhatok ki adatokat a cég működéséről az adatgazda engedélye nélkül, úgyhogy elhúzhattok a halál farkára (engedélyt kérni az adatgazdától). Hiába látom a saját szememmel, nehéz elhinnem, hogy léteznek olyan "agyi kapacitások" ebben az országban, akik ezt a "megoldást" komolyan működőképes okosságnak gondolták. :D
hátakkor
2014. szeptember 18. 13:30
Ha a cégem bizonylatait kéri a NAV, beviszi a könyvelő. Ezeknél a civileknél mire gondolnak?
Mich
2014. szeptember 18. 13:25
Na, ez egy várt és helyes lépés. Ezek a gőgös és "érinthetetlen" tolvajok, akik folyamatosan megtagadják az állami ellenőrzés jogosságát, végre úgy viselkedhetnének, mint egy rendes magyar szervezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!