Tovább terjeszkedik a Mol Csehországban

2014. augusztus 04. 18:35

Újabb 44 töltőállomással bővülhet a Mol-csoport csehországi benzinkútjainak száma, miután a cég megállapodást írt alá az orosz Lukoillal a vállalat kiskereskedelmi hálózatának átvételéről. A Mol-csoport a kelet-közép-európai üzemanyag kiskereskedelem piacvezetője kíván lenni.

2014. augusztus 04. 18:35

A Mol-csoport megállapodást írt alá a Lukoillal a vállalat kiskereskedelmi hálózatának átvételéről Csehországban, a tranzakció lezárását, illetve a nemrég bejelentett Eni tranzakció lezárását követően a csoportnak 318 benzinkútja lesz Csehországban – közölte az olajipari vállalat hétfőn.

A közlemény szerint a Lukoil 44 töltőállomásból álló csehországi hálózatának megvásárlása összhangban áll a Mol-csoport kiskereskedelmi növekedési stratégiájával a kelet-közép-európai régióban. A tranzakció létrejöttével a Mol-csoport piaci pozíciója tovább erősödik a finomítók ellátási sugarán belül – írták. A tranzakció zárása további feltételek teljesüléséhez, többek között a versenyhivatali engedély megszerzéséhez kötött.

A közlemény idézi Lars Höglundot, a Mol-csoport kiskereskedelmi igazgatóját, aki elmondta: stratégiai céljuk, hogy a kelet-közép-európai üzemanyag kiskereskedelem piacvezetői legyenek, és csehországi pozíciójuk további erősítésével újabb jelentős lépést tettek ennek eléréshez. Hozzátette: benzinkútjaik kínálatát folyamatosan bővítik.

A Mol még májusban jelentette be, hogy szerződéseket kötött az olasz Eni társasággal annak csehországi, szlovákiai és romániai leányvállalatainak megvásárlásáról, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő 208 benzinkútból álló kiskereskedelmi hálózatot.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jebuzita
2014. augusztus 04. 20:25
OIL IMPERIUM!
kukagyerek
2014. augusztus 04. 20:08
Szegény csehek!
indiáner
2014. augusztus 04. 19:45
http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/kivonul_magyarorszagrol_a_lukoil.202158.html Új vasfüggöny lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!