Szijjártó: Norvégia csak ne féltse az EU-t Magyarországtól!

2014. augusztus 28. 12:14

Hiteltelennek nevezte Szijjártó Péter Vidar Helgesen norvég miniszternek a Financial Times-ban megjelent olvasói levelét, amelyben a politikus magyar illiberális rendszert és Orbán politikáját kritizálta. Szijjártó szerint ha egy Európai Unión kívüli ország minisztere nyilvánosan kezdi félteni az Európai Uniót egyik tagjától, elvárható volna, hogy tiszteletben tartsa a legalapvetőbb európai értékeket, és a tényeket.

2014. augusztus 28. 12:14

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a norvég európai ügyi miniszter nyilatkozata hiteltelen, homályos általánosításokon alapul és figyelmen kívül hagyja a legalapvetőbb tényeket. Szijjártó Péter csütörtökön ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Vidar Helgesen, Norvégia európai ügyekkel foglalkozó minisztere a Financial Times-ban azt írta: a magyar kormány hátat fordít a Nyugatnak, Orbán Viktor „szellemi vaskupolával” védené ki a külföldi befolyást, szakítani akar a nyugati ideológiákkal, és illiberális államot szeretne létrehozni.

Szijjártó Péter közölte, hogy ha egy Európai Unión kívüli ország minisztere nyilvánosan kezdi félteni az Európai Uniót egyik tagjától, elvárható volna, hogy tiszteletben tartsa a legalapvetőbb európai értékeket. Vagyis illene tájékozódni és illene tiszteletben tartani a tényeket tette hozzá. Az államtitkár kijelentette: Magyarország és a magyar emberek korábban sokat tettek egész Közép-Európa szabadságáért, a kontinens újraegyesítéséért, most pedig komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy Európa visszaszerezze korábbi versenyképességét. A magyar megoldások sikeresek, korábban sokat támadott intézkedéseinket egyre több országban látjuk viszont fogalmazott. 

 
Szijjártó Péter szerint Magyarország Európa egyik legnyitottabb országa. Kifejtette: a külföldi közvetlen működő tőke állománya meghaladta a 80 milliárd eurót, európai vállalatok folyamatosan hajtanak végre újabb és újabb munkahelyteremtő beruházásokat az országban, ezzel szavazva bizalmat a magyar politikai, gazdasági és társadalmi stabilitásnak. Ezek a tettek számítanak, nem pedig a hiteltelen, homályos általánosságokon alapuló politikai nyilatkozatok – mondta

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. augusztus 28. 18:35
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket..."
liberálzöld.
2014. augusztus 28. 16:27
Ugat a kis Fideszmajom.
Ouroboros
2014. augusztus 28. 15:24
A legjobb illusztráció ez a hazug papagáj arra, hogy igenis féltse :DDD
OberEnnsinnen
2014. augusztus 28. 15:08
Keményen osztanak téged Péter, a nagyágyuk, itt, a Mandineren. Ők aztán értik az összefüggéseket, ami náluk egyetlen kijelentő mondat: Mindenben a Nyugatnak, az ottani demokráciának van igaza. (Értsd: aki velük szembe megy, az fasiszta, rasszista, autokrata, diktátor hajlamú, de legalábbis tudatlan barom, mint Orbán vagy Szijjártó.) ... Norvégia - szerencséjének köszönhetően - most nagyon jól áll. Természetesen azt szeretnék, ha a világ befagyna, s a norvég gazdagság örök életű lenne. Ezért minden változást, vagy annak előszelét tőrdöfésként érzékelnek, mint ami veszélyezteti az ő kiváltságos helyzetüket. Ha pedig az új hangok - még csak nem is Párizs, London, New York -, de (irgalom atyja ne hagyj el!) Budapest felől jönnek, az számukra maga a felfoghatatlan végítélet előszele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!