Glattfelder többet spórolt Brüsszelben, mint amennyit keresett

2014. augusztus 05. 11:04

Glattfelder Béla tíz évig volt a Fidesz EP-képviselője, ez idő alatt 220 millió forintot tett félre: többet, mint amennyit keresett. A politikus – aki legutóbb az akác állítólagos kiirtása körüli viták kapcsán szerepelt a sajtóban – Brüsszelből hazatérve jelenleg államtitkári pozíciót visel a nemzetgazdasági tárcánál.

2014. augusztus 05. 11:04

Glattfelder Béla 2004 óta volt a Fidesz EP-képviselője, és ez idő alatt több pénzt tett félre, mint amennyit keresett – tudta meg a Blikk. Az új EP-ciklusban már nem lesz képviselő Glattfelder, hanem május óta a nemzetgazdasági tárcánál visel államtitkári pozíciót. A vagyonbevallása szerint 223 millió forint megtakarítása van. Mindezt csaknem teljes mértékben brüsszeli tartózkodása alapján halmozta fel, hiszen mielőtt kiment, 2003-as vagyonbevallása szerint csak 3,6 milliója volt. A Blikk szerint ekkora vagyont még akkor sem tudott volna gyűjteni EP-képviselőként, ha a teljes fizetését félreteszi, ugyanis Glattfelder tíz év alatt nagyjából 183 millió forintnak megfelelő eurót kereshetett.

A lap rámutat: a politikus az EP-képviselőként tett pénzügyi érdekeltségi nyilatkozatában azt írja, hogy nincsenek gazdasági érdekeltségei és sehonnan nem kap havi ötszáz eurónál több pénzt.

Glattfeldernek nem csak pénze, de földje is van, összesen több mint 140 hektár országszerte, ebből 60 hektárnyi erdőt szintén EP-képviselősége alatt szerzett. A politikus legutóbb a tavaszi akácharcban tűnt fel a szélesebb nyilvánosság előtt, mikor felmerült, hogy a Bizottság fel akar lépni az agresszíven terjedő fajok, köztük esetleg az – egyébként jelentős gazdasági hasznot hozó – akác ellen.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2014. augusztus 05. 18:40
kórus: nem-hisz-szük.nem-hisz-szük.
Ángyán Páván
2014. augusztus 05. 16:13
Miazhogy! Nagyonis!
hakos
2014. augusztus 05. 13:33
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy valóban honnan van a különbség. A Blikk is megkérdezte, de a választ nem várták meg, mert nincs kizárva, hogy a cikk sugalmazása is alaptalanná válhat.
bini
2014. augusztus 05. 12:24
Azért, ha azt veszük öt évet Brüszelben landolt, ahol az elöző ciklusban hozták egy szintre minden képviselönek a honoráriumát, ami többszöröse lett a korábbi Magyar képviselőeknél. Az alaphonorárium a napidíj és egyébb potlékok(bizottsági tagság), valamint a szabadon felhasználható havi 7500 euro melynek terhére alkalmazhat is segitöt a munkájához. Az utazási költség Sem a képviselöt terheli. ha átlag alsohangon is 10.000 euro ütötte a markát mint a többi képviselőnek is. Ha azt vesszük, hogy az euro árfolyam mennyi nem egy nagy dolog összehozni százmillákat. Ha nem életvitelszerüen él t Brüszelbe akkor a kiadásai is arányosan csökkentek. Nem tudhatjuk, hogy a felesége ezidő alatt mit csinált. A Blikknek ha már erre a vonalra futott akkor képet kellett volna adni a Magyar összes EP képviselő jövedelmi viszonyáról, mert így lett volna ferr. Persze Ők az írigységre alapozták a hirüket. Érdekes lenne egy teljes lista arról, hogy mióta EU teljes jogú tagjai vagyunk kik azok akik Brüszelbei bürokráciában dolgoznak külömböző posztokon és milyen jövedelmi viszonyok között. Lenne nagy csodálkozás, mivel nem is az EP képviselök azok akik Magyar és még eu viszonylatban kiemelkedő jövedelmhez jutnak. Érdekes HH Kovács végkielégités cimén a mandátuma lejártával több lovét markolt fel, mint most Glatferdelt keresztre feszitik. És mennyi Volt a Bizottsági honoráruma meg a potlékok arról Sem szólt a fáma. Nagyon farizeus a Blikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!