Pénztárgépek: augusztus vége a kasszacsere végső határideje

2014. július 31. 18:51

A vállalkozások augusztus 31. után már csak online pénztárgépet használhatnak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön, miután a pénztárgép munkabizottság egyeztetett a véghatáridőről.

2014. július 31. 18:51

A vállalkozások augusztus 31. után már csak online pénztárgépet használhatnak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön, miután a pénztárgép munkabizottság egyeztetett a véghatáridőről.

A tárca tájékoztatása szerint jelenleg több mint 148 ezer online pénztárgép áll összeköttetésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV).
 
A pénztárgép-forgalmazók jelentése szerint augusztus végéig további több ezer pénztárgép beüzemelhető. A pénztárgéphasználatra köteles vállalkozások rendelése azonnal teljesíthető, mert az online kasszák a gyártók, forgalmazók raktáraiban, polcain vannak – áll a közleményben.
 
A kormány a tisztességes, jogkövető, régóta online kasszát használó vállalkozások és a költségvetési bevételek növelése érdekében döntött a véghatáridő kitűzése mellett – hangsúlyozta az NGM.
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2014. augusztus 01. 10:38
A REVIZOROK EDDIGI PROBLÉMÁI PÉNZTÁRGÉP ELLENŐRZÉS ESETÉN Online pénztárgép megléte ellenére hagyományos be nem jelentett pénztárgép használatot. Az online pénztárgéphez hasonló megtévesztő nyugta kiállítása. A pénztárgép használatának általános mellőzése vagy akkor történő mellőzése, ha nincs ott a tulajdonos. Nem minden tétel kerül be a pénztárgépbe. Nyugta megszakítása (pl.: az összeg beütésre kerül, de nem kerül véglegesítésre). Egyéb, az online pénztárgép hiányával vagy nyilvántartásával kapcsolatos gondok: nem vagy nem időben került megrendelésre, bejelentések elmaradása, napló hiánya stb. http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ha-ugyesen-utjuk-a-gepet-nem-kell-szamitani-nav-ellenorzesre/ Vannak facebook csoportok, amelyek az online pénztárgépek körüli anomáliákkal foglalkoznak, hihetetlen, mennyire káoszos és mennyire nem vállalkozóbarát az egész történet.
Akitlosz
2014. július 31. 19:43
De ez a határidő most aztán már tényleg a legeslegvégsőbb. Amúgy meg semmit nyernek ezekkel az online pénztárgépekkel, ha az eladó úgysem üti beléjük a számlát. Beépített kamera az nincsen bennük. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!