Norvég nagykövet: példátlan a magyar konfliktus

2014. július 03. 08:18

Tove Skarstein szerint a kormánynak nincs ellenőrzési joga a Norvég Civil Alap támogatásai fölött.

2014. július 03. 08:18

Norvégia nem csak Magyarországon, hanem 16 másik országban járul hozzá a társadalmi-, gazdasági egyenlőtlenségek csökkentéséhez, amelyek 5 éves programokban valósulnak meg – mondta el a norvég nagykövet. 

Tove Skarstein szerint a Norvég Civil Alap működéséről készített, kormány által is hivatkozott jelentés valóban megállapít pontatlanságokat, de ezek nem szabálytalanságok, pláne nem bűncselekmények. Ráadásul ezeket is újraszabályozták a következő időszakban a javaslatnak megfelelően.

A norvég nagykövet arról is beszélt: a kormánynak nincs ellenőrzési joga a norvég közpénzből származó támogatások fölött. Hozzátette: a lefektetett szabályokat mind a két félnek be kell tartania, ha ez nem így történik, akkor fenntartják a jogot, hogy eldöntsék, fenntartják-e ezeket a programokat.

Az átláthatóság érdekében a következő, őszi könyvvizsgálatra meghívják a kormány képviselőit is.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. július 03. 18:01
A ballibák a szokásos piszkos vízzel mosogatást űzik, miközben hangosan mártirkodnak, persze úgy, hogy meghallják az elvtársak. Nos a Leszbikus jegyszedők egyesülete kap egy autót a Norvég alap pénzéből. Hogy hova mennek az autóval, azt nem kérheti számon az állam, azt azonban igen, hogy érvényes-e a vezető jogsija, le van-e vizsgáztatva az autó stb, ugyanis ezek a szabályok mindenkire vonatkoznak. Továbbá, ha ezek rendben vannak, de kábítószert találnak a kocsiban, azt is nehezményezhetik. No ezeket keverik a ballibák, akiknek hirtelen nem is olyan fontos az átláthatóság. Viszont elég átlátszók...
Akitlosz
2014. július 03. 16:30
"Norvégia nem csak Magyarországon, hanem 16 másik országban járul hozzá a társadalmi-, gazdasági egyenlőtlenségek csökkentéséhez, amelyek 5 éves programokban valósulnak meg – mondta el a norvég nagykövet." De minek? Minek adnak a magyar kormánynak 36 milliárd forintot, s 4-et az ellenzékének? A kormány telhetetlen az összes norvég pénzt ők akarják. S azért úgy halkan megkérdezném, hogy a norvég adófizetők vajon egyetértenek azzal, hogy az ő pénzüket Magyarországnak osztogassák el?
zsírgyík
2014. július 03. 14:31
A norvégoknak úgy tűnik úri hóbortja, bjørnstjerne bjørnson óta, hogy a magyarokat cseszegetik. Persze csak ha a jobb oldal van hatalmon! Rohadjatok meg!
várúr
2014. július 03. 14:05
A hölgy szerint a kormánynak nincs joga... Na innen kezdve nem érdekel a néni. Ekkora ostobaságra reagálni sem érdemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!