MSZP: Munkahelyrombolás a mezőgazdaságban

2014. július 26. 10:38

A Fidesz munkahelyeket ígért, de munkahelyrombolást hajt végre - jelentette ki Legény Zsolt, országgyűlési képviselő pénteki Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

2014. július 26. 10:38

 A politikus kifejtette, több tízezer munkahely megszűnéséhez és a feketefoglalkoztatás térnyeréséhez vezethet a kormány által múlt hét pénteken bejelentett döntés, miszerint 150 ezer euró felett megvonják a területalapú támogatásokat.

 
Az agrártámogatási rendszer átalakítása miatt Legény Zsolt jövő hét szerdára összehívta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának rendkívüli ülését, ahová várja Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének, illetve a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezetének elnökét.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyuggközgazda
2014. július 26. 11:00
Lenyűgöző a nagybirtokosok jobb és baloldali lobbiereje. Hol vagy, hol vagy Ángyán ? (Téged magyar kíván!)
paraklétosz
2014. július 26. 10:49
Munkahelyrombolás! Bombasztikus.
Antigoné
2014. július 26. 10:43
A mezőgazdasági nagyüzemek (nagyfokú gépesítettségük okán) arányaiban jóval kevesebb munkaerőt foglalkoztatnak, mint a kisgazdaságok. Ez utóbbiak gyakran kézimunka-igényes művelést folytatnak(pl. kertészetek),sok embernek munkát adva. A gazdaságosság más kérdés, de ha nem bírnák, nem csinálnák. A munkerő védelmében épp ezért a kisebbeket kell támogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!