Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Thomas O. Meliával tárgyalt Szijjártó a Norvég Alapról

2014. június 25. 09:55

Az ukrán válságról, a norvég alapokkal kapcsolatban kialakult helyzetről, valamint a magyar-amerikai gazdasági együttműködésről is szó volt Szijjártó Péter, Thomas O. Meliával, az amerikai külügy helyettes államtitkárával.

2014. június 25. 09:55

 Az ukrán válságról, a norvég alapokkal kapcsolatban kialakult helyzetről, valamint a magyar-amerikai gazdasági együttműködésről is szó volt Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának helyettes államtitkára, Thomas O. Melia szerdai budapesti találkozóján – tájékoztatta Fülöp Judit, az államtitkárság sajtófőnöke az MTI-t.

 
A tájékoztatás szerint Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar-amerikai gazdasági együttműködés sikertörténete újabb fejezetéhez érkezett, hiszen az amerikai vállalatok által Magyarországon létrehozott munkahelyek száma meghaladta a 90 ezret.
 
Megvitatták az ukrajnai helyzetet, amellyel kapcsolatban az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország egy politikailag, és gazdaságilag stabil, kisebbségek jogait tiszteletben tartó Ukrajnában érdekelt. Ehhez Magyarország a szükséges támogatást biztosítja – áll a közleményben.
 
A találkozón beszéltek arról, hogy az ukrajnai helyzet minden eddiginél egyértelműbben hívja fel a figyelmet az európai energiabiztonság sürgető kihívásaira.
 
Szijjártó Péter tájékoztatást adott a helyettes államtitkárnak a norvég alapokkal kapcsolatban kialakult helyzetről. Felhívta a figyelmet arra, hogy a közpénzekkel mindenkinek törvényesen és átlátható módon kell gazdálkodnia, valamint tájékoztatta partnerét a Holokauszt-emlékévvel kapcsolatos kérdésekről.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. június 25. 13:41
Na,akkor a Robokuty tud mesélni a Fürtominak a Meliaról...
liberálzöld.
2014. június 25. 11:00
Pitiáner Amcsik. Hol van ez a Fidesz 1 milliójához képest? "az amerikai vállalatok által Magyarországon létrehozott munkahelyek száma meghaladta a 90 ezret."
Paul Légère
2014. június 25. 10:25
Kiafasz az a Szijjártó?
Ald0 Raine hadnagy
2014. június 25. 10:13
Lúgagyú luga, mi köze a vízfejű Szijjártónak a Norvég Alaphoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!