Nem jogerős Hernádi felmentése, fellebbezett a pótmagánvádló

2014. június 24. 12:41

Május végén elsőfokon felmentette Hernádi Zsoltot csalás vádja alól a Fővárosi Törvényszék, a hivatali vesztegetés vádpontjában pedig megszüntette az eljárást. Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a pótmagánvádló fellebbezett az ügyben: a Mol korábbi jogi igazgatója a bűnösség megállapítását és büntetés kiszabását kérte.

2014. június 24. 12:41

Nem emelkedett jogerőre a Fővárosi Törvényszék elsőfokú határozata, amellyel felmentette Hernádi Zsoltot csalás vádja alól és megszüntette az eljárást a hivatali vesztegetés és különösen jelentős vagyoni hátrány okozása tekintetében. A pótmagánvádas eljárásban ugyanis – ahol a vádat a Mol korábbi jogi igazgatója és részvényese képviselte – fellebbezést jelentett be a pótmagánvádló – írja a Heti Válasz. A másodfokú tárgyalást várhatóan csak a nyári törvénykezési szünet után kezdik meg az ősszel.

A Mandiner kérdésére a Fővárosi Törvényszék annyit közölt: a pótmagánvádló a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.

Korábban olyan feltételezések láttak napvilágot, hogy a pótmagánvádas eljárás célja egy jogerős felmentő ítélet kiprovokálása, hogy más országokban már ne tudják felelősségre vonni Hernádit. A feltevést Hernádi ügyvédje többször cáfolta. Ugyanakkor a lengyel állami olajcég vezetője egy lehallgatott beszélgetésen azt mondta lengyel kormánytagoknak, hogy Hernádi pontosan erről beszélt neki. 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. június 24. 17:16
Szánalmas zsonglőrködés. Ez jogállam? Ahol az igazságszolg. politikai megrendelésre dolgozik?
BőröndÖdön
2014. június 24. 15:25
Az ország szégyene ez a színjáték...
koronaszepe
2014. június 24. 14:39
Én biztos vagyok Hernádi ártatlanságában. A magyar oligarcha nem korrupt. És a politikus sem. A volt horvát miniszterelnököt valaki más fizette le, de Ő valamit félreérthetett, mert az INA-t tévedésből a MOL-nak adta. Van ilyen. Nagy szerencse.
Akitlosz
2014. június 24. 14:31
"nyári törvénykezési szünet" Iskolások talán ezek a bírók, vagy nekik miért nem kell nyáron dolgozniuk, mint mindenki másnak a tanárokon kívül? Annak viszont örülök, hogy végre valaki, aki helyesen használja a törvénykezés szót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!