A Fidesz és az LMP is félmilliárd felett költött a kampányban

2014. június 06. 12:36

Megjelentek a Hivatalos Értesítőben a pártok parlamenti választások előtti kampányköltéseiről szóló beszámolók. A legtöbbet a Fidesz költött, 883 millió forintot, őket az LMP követi 714 millióval. Az MSZP 463 milliót, a DK 92 milliót költött el a kampányban.

2014. június 06. 12:36

Nyilvánosan elérhetők a pártok országgyűlési kampányköltéseiről szóló beszámolók a Hivatalos Értesítőben. A legtöbbet a Fidesz-KDNP költött: 883 millió forintot, amiből csaknem hatszázmillió forint volt az állami támogatás, 286 millió pedig hitelből és adományokból származott.

Az LMP 714 millióból kampányolt, amiből 22 millió volt saját forrás. A többit a jelöltek felajánlásaiból, és a szintén hatszázmilliót közelítő állami támogatásból fedezték.

A szocialisták 463 millió forintot költöttek a kampányra. A tizenhatmilliós saját forrásukat jelöltektől és magánszemélyektől származó összegekkel, valamint 95,8 milliós állami támogatással egészítették ki.

Az Együtt 149 millió forint állami támogatást kapott a kampányra, ezt használták fel teljes egészében. A DK szintén csak állami pénzből kampányolt, 92 millió forintért.

A legkevesebbet a PM fordított a kampányra: összesen egymillió forintot, ami a párt saját forrása. Náluk még a Liberálisok is többet költöttek: kilencmilliót, amit nagyrészt állami támogatásból fedeztek, csak 128 ezer forint volt a saját forrásuk.

A Jobbik beszámolója nem jelent meg a Hivatalos Értesítőben, csak az egyéni jelöltek költéseiről szóló beszámoló.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hardrada
2014. június 06. 18:02
Ennek a listának az az olvasata, hogy a nagyobbacska pártok közül egyedül az LMP jelentette le a teljes kampányköltését. A többieké teljesen irreális a pénzügyi lehetőségeikhez és a kampányuk tapasztalt intenzitásához képest. Elhiszi valaki például, hogy a Fidesz csak 23%-kal költött többet a kampányra mint az LMP? Sokkal több aktivistát mozgattak, sokkal több hirdetésük volt, stb. Szerintem egy LMP-s plakátra simán jutott 10 fideszes. Szóval ez a 883 milliós költés kb. akkor lehetne hihető, ha Simicskáéktól töredékáron kapták volna a plakáthelyeket a többiekhez képest, ésatöbbi. Az MSZP - Együtt - DK kompánia bevallott kampányköltései is irreálisan alacsonyak.
kukagyerek
2014. június 06. 15:58
A fidesz-birka meg otthon béget üres gyomorral!
Ángyán Páván
2014. június 06. 13:34
A hatszáztagú Lomposok honnan vették a lóvét?
Zsolt75
2014. június 06. 13:15
Jó drága konfettit szórt az LMP (ugye pénz helyett)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!