Rezsicsökkentés: hét megyében állhat le a kéményseprés

2014. május 30. 17:49

Nem kapták meg a rezsicsökkentés miatti kompenzációt, így financiális okokból június 30-tól hét megyében leállhat a kéményseprő-ipari közszolgáltatás.

2014. május 30. 17:49

Az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás – közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd. 

Hozzátette: a jelen lévő tagvállalatok képviselői – beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is – kijelentették, hogy a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és likviditási helyzetükben sincsenek tartalékok. 

Vidra Zoltán – aki a szolnoki Fűtéstechnikai Kft. ügyvezetője – elmondta: a kormány 2013 májusában hozott döntést a kéményseprés rezsióradíjának csökkentéséről. Azóta a közszolgáltatást ellátó magyar tulajdonú vállalkozás folyamatosan kompenzációra szorul. Esetükben Szolnok megyei jogú város önkormányzatához fordultak pénzügyi segítségéért, mindeddig eredménytelenül. A társaság jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy nem lát más utat, mint a cég felszámolását, ebben az esetben 92 dolgozó veszítené el az állását.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. május 31. 16:32
Gratulálok azoknak, akik agy helyett narancs van a fejükben! Ebből tragédiák lehetnek. :-(
Felebarát
2014. május 31. 12:09
miért kapnak kompenzációt ha rezsicsökkentés türtént, ilyen átverést a fél világ nem látott, és a birkák tapsonal :D
Peter8811
2014. május 31. 11:34
Két évvel ezelőtt az öregasszony volt otthon és amikor haza mentem mondta hogy7 itt volt a kéményseprő belenézett a kéménybe egy tükörrel leszámláztak 8500 Ft két kémény tisztításra, fehér ing volt rajta egyetlen tükör volt nála és egy számlatömb ennyit a kéményseprő vállalatról.
Quo Vadis
2014. május 31. 11:07
Apáczai Ha meg profitit termel, az - nem utolsó szempont - csak a költségvetést gyarapítaná Költségvetés= Lázár félmillió Ft/éjszaka 5*-os királyi lakosztályos elhelyezése Talán még luxus lányok is voltak Szóval van helye annak a pénznek Lázár zsebében..akarom mondani a költségvetésben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!