Országgyűlés: Szakállas énekesnő uralta a napirend előttiket

2014. május 12. 15:47

Unokák nélküli összeszerelő országot vizionált Schiffer, szakállasnőzött Harrach és Vona, baloldalazott Rogán, Rétvári Bence pedig tulajdonképpen semmire sem válaszolt érdemben, ellenben felemlegette az MSZP tartozását és a Pásztor Istvánt ért inzultust. Ilyen volt a miniparlament első munkanapja.

2014. május 12. 15:47

Schiffer: Unokák nélküli összeszerelő ország

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerint ha a kormány úgy folytatja a politikáját, ahogyan az elmúlt négy évben tette, akkor a magyar egy közmunkaalapú társadalom lesz, Magyarország pedig „unokák nélküli összeszerelő ország" marad. Az LMP-s politikus számos gazdasági adatot ismertetett, amelyek szerinte azt mutatják, hogy ma a magyarok kevesebb pénzért többet dolgoznak. Jelezte, az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a szegénységben élők aránya.

Válaszában Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára megkésett kampánybeszédnek nevezte Schiffer András szavait, kijelentve, hogy a választók tisztában voltak azzal, mire szavaznak, amikor a Fidesz-KDNP-re adták voksukat.

Harrach: Lehet jópofaság egy szakállas nő

A gazdaság erősítését, a társadalom rendezetté tételét, az igazságosság és a társadalmi normák érvényesítését sorolta az új parlamenti ciklus célkitűzései közé Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki bírálta a baloldal és a Jobbik politikai stílusát. A kereszténydemokrata politikus közölte egyúttal, reményeik szerint a családi csődvédelem intézménye még ebben az évben megvalósul.

Felszólalásában utalt az osztrák Conchita Wurstnak az Eurovíziós Dalfesztiválon aratott győzelmére, úgy fogalmazva: „amikor egy férfi azt mondja magáról, hogy nő, és történetesen még szakálla is van, akkor lehet, hogy jópofaságnak gondoljuk ezt, és addig talán nincs is baj, a baj akkor kezdődik, hogy ha pozitív diszkrimináció győztese lesz ez a szakállas nő”.

Rétvári Bence válaszában a magyar politikai élet stílusáról azt mondta: az áprilisi országgyűlési választáson a szavazók sem a szélsőséges jobb-, sem a szélsőséges baloldali megnyilvánulásokat nem tüntették ki bizalmukkal.

Tóbiás: öt éve ígéri a Fidesz-KDNP a családi csődvédelmet

A szocialista Tóbiás József napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP immár öt éve ígéri a családi csődvédelem bevezetését, ami mindeddig nem történt meg, holott soha nem volt olyan aktuális, mint ma. Jelezte egyúttal, hogy az MSZP az elmúlt négy évben többször is benyújtotta a magáncsőd intézményéről szóló törvényjavaslatát, amely segítene a nehéz helyzetbe került családokon.

A KIM parlamenti államtitkára úgy reagált: a KDNP már kidolgozta a családi csődvédelemről szóló előterjesztését, és a tavaszi ülésszakban előrelépés lesz a javaslat ügyében, de – mint mondta – „még ez sem fog segíteni az MSZP kétmilliárd forintos adósságán”.

Vona: Nem egy szakállas nőben látjuk Európát

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője szerint míg a baloldal „euromazochista” – és azt szereti, ha Brüsszel „láncon tart bennünket –, a Fidesz pedig „euronaiv”, addig a Jobbik az egyedüli „eurorealista” párt, amely azt mondja, módosítani kell a magyar uniós csatlakozási szerződést.

Európa-pártiak vagyunk, de nem egy szakállas nőben látjuk Európát és Európa jövőjét” - jellemezte pártja Európa-politikáját, szintén utalva az Eurovíziós Dalfesztiválon aratott osztrák győzelemre. Hozzátette, „mi a nemzetek Európájában hiszünk, ahol a nemzetállamok megvédhetik szuverenitásukat”. Vona Gábor tiszteletet, igazságot, szuverenitást és megélhetést követelt a magyaroknak.

Rétvári Bence úgy reagált: a magyaroknak járó tisztelet körébe nyilván Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke is beletartozik, akit múlt kedden leköpdöstek a Kossuth Lajos téren, egy tüntetésen, ám a Jobbik európai parlamenti (EP-) választási listavezetője, Morvai Krisztina azóta sem ítélte el Gaudi-Nagy Tamást – a Jobbik-frakció volt tagját –, aki „a tiszteletlenség határain is túlment”, amikor hisztériát keltett Pásztor István ellen a Parlament előtt.

Rogán: Az ellenzék ugyanazt a stílust folytatja

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szerint az ellenzék pártjai ugyanazokat a vitákat ugyanabban a stílusban akarják folytatni, amelyről a választók ítéletet mondtak az április 6-ai országgyűlési választáson. Ezzel kapcsolatban ő is megemlítette a Pásztor Istvánt ért inzultust, amelyet tűrhetetlennek nevezett. Ez az agresszív stílus az igazán veszélyes Magyarországra nézve, mert ezzel az egész ország lejáratható a világban – mondta. A baloldalról pedig úgy fogalmazott: a szocialisták nem a stílusukkal, hanem a munkájukkal igyekeztek lejáratni Magyarországot Brüsszelben, amikor „már az első pillanatban lejárató körlevelet készítettek”, amelyben rágalmazták az országot. Magyarországnak nincs szüksége erre a stílusra, erre a tevékenységre – összegezte Rogán Antal.

Válaszában Németh Zsolt külügyi államtitkár üdvözölte, hogy a rendőrség pénteken előállított egy embert a Pásztor Istvánt ért inzultussal kapcsolatban. Azt is mondta, hogy a május 25-ei EP-választáson egyértelmű választ kell adni Magyarország lejáratására.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. május 13. 08:39
Vonának tetszett a fiúlány? Vagy minek emlegeti?
gudmen
2014. május 12. 19:11
https://www.youtube.com/watch?v=ps0_1OBvhuM
S0ma
2014. május 12. 18:41
Hosszú menetelés lesz kivédeni azt, hogy az agyakban ne egy nagy kolbász legyen gondolatok helyett. Ha a ballibnek nem nyílik ki a bicska a zsebében erre az ordenáré arculcsapásra, akkor hosszútávon reményük sem lesz hatalomra kerülni, hacsak szó szerint át nem mossák az emberi agyakat. Sajnos, vagy nem sajnos, a Jobbiknak elég lesz felszínen tartania ezeket az elfajzott történeteket, messze felül fog vele teljesíteni.
catalina9
2014. május 12. 17:56
Legközelebb Lunacek "asszony" énekli el az EP-ben a Vaginamonológot...kék, zöld, vörös zümmögőkórussal a háttérben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!