NVI: Még „húsz-egynéhány” szavazat kell az LMP-nek az EP-hez

2014. május 28. 16:18

A külképviseleteken leadott több mint hatezer szavazat közül „húsz-egynéhány” érvényes voks kell az LMP-nek ahhoz, hogy az 5 százalékos bejutási küszöb fölött maradjon, és így képviselőjelöltje mandátumot kapjon az Európai Parlamentben – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szakértői becslésekre hivatkozva, egy újságírói kérdésre.

2014. május 28. 16:18
Pálffy Ilona azt követően nyilatkozott az újságíróknak, hogy szerda délután a választási központban megkezdődött a külképviseleteken leadott szavazatok összeszámlálása. Az NVI adatai szerint a külképviseleteken 6321-en adtak le szavazatot vasárnap, illetve az amerikai kontinensen szombaton; ezekből a szavazatokból válogatják ki a szerda délutáni-esti órákban az érvényes szavazatokat, majd szortírozzák az egyes pártokra adott voksokat.
 
Pálffy tájékoztatása szerint várhatóan szerda este 9-10 körül lesz előzetes eredmény. Jelezte, hogy a hivatalos végeredményt az Nemzeti Választási Bizottság állapítja majd meg ennek alapján péntek délután, a megállapított végeredmény ellen még három napig lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. május 28. 19:46
Meg lesz az a húsz! Hiszen a főpróba sikerült. Vagy nem? Az egész párt 14 emberből áll, meg 8 darab szimpatizánsból és ennek ellenére rendszeresen bejutnak. Hát nem érdekes?
csuka
2014. május 28. 18:48
Csak úgy eszembe jutott... 1994-ben vajon mennyit kellet a FIDESZ-re pakolni, hogy bejusson?
Nemzeti Mutyikos
2014. május 28. 17:34
orban elvtars majd leszol, hogy legyen meg a sniffer elvtarsnak az a par szavazata...
tapsihapsi
2014. május 28. 17:27
Szomorú hogy olyan országban élünk ahol egy becsületes és jó ügyekért kiálló pártnak úgy kell számolgati a szavazatokat hogy bekerüljön...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!