Martonyi: Érdekünk a független Ukrajna

2014. május 12. 18:22

Fontos magyar érdek a május 25-re tervezett ukrajnai elnökválasztás sikere, hangsúlyozta újságíróknak Martonyi János külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, miután részt vett az EU-országok külügyi tárcavezetőinek tanácskozásán.

2014. május 12. 18:22

„Alapvető érdekünk, hogy legyen egy független, szuverén Ukrajna, ne legyen háború, ne legyen gazdasági háború, ne kelljen áttérni a harmadik szakaszra” - mondta Martonyi.

Ezzel az unió által az ukrán válságba való agresszív orosz beavatkozás miatt kidolgozott és kilátásba helyezett reagálássorozat harmadik fázisára utalt, amely Oroszország elleni átfogó gazdasági szankciókat jelentene, de amely egyben nyilvánvalóan maga után vonna orosz ellenlépéseket is. A harmadik szakasz életbe léptetésének a gazdasági következményei mindenki számára rendkívül súlyosak lennének - állapította meg, megjegyezve, hogy Magyarország ilyen esetben a különösen súlyosan érintett öt-tíz EU-ország közé tartozna.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2014. május 13. 12:47
Jav.: "fényében"
kizökkentidő
2014. május 13. 12:46
A Martonyi nyilatkozat fényében érdekes a miniszterelnök beiktatási beszéde. „Senki sem várhatja el tőlünk, hogy vaknak tettessük magunkat, hogy ne lássuk, mi zajlik körülöttünk és velünk a világban. És a szövetségi kötelezettség nem vonatkozik a szólásra sem, senki nem várhatja el tőlünk, hogy némának tettessük magunkat. Senki nem várhatja el tőlünk, hogy tökfilkónak tettessük magunkat. A mi európai politikánkat a tisztánlátás, nyílt párbeszéd és a bátor gondolkodás jellemzi majd” – tette hozzá.
magnamater
2014. május 13. 08:12
Magyarországnak nem érdeke a nyelvhasználatot tiltó nacionalista Ukrajna. Magyarországnak nem érdeke, hogy elveszítse az orosz piacot. Magyarországot úgy szabdalták szét, hogy nem kérdezték a lakosság véleményét. Magyarországnak érdeke a precedens: a lakosság döntsön arról, hová akar tartozni.
pitypang1125
2014. május 13. 07:51
Igazán befoghatná már a pofáját ez a barom! Minden egyes megnyilvánulása csak kárt okoz a hazánknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!