Felmentették Molnár Gyulát és Lakos Imrét

2014. május 20. 13:48

A Kúria jogerősen felmentette Újbuda korábbi szocialista polgármesterét, Molnár Gyulát és szabaddemokrata alpolgármesterét, Lakos Imrét. A vád szerint Molnárék egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül átjátszottak egy magáncég tulajdonába.

2014. május 20. 13:48

A Kúria jogerősen felmentette Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabaddemokrata alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól kedden Budapesten.

A vád szerint 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere és szabaddemokrata alpolgármestere egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, befolyásával visszaélve, egyesekre nyomást gyakorolva átjátszott egy magáncég tulajdonába. Molnár Gyula és Lakos Imre a kezdettől fogva tagadta a bűnösségét és politikailag motiváltnak minősítette az eljárást.

Molnárt tavaly októberben nyolc hónap letöltendő, Lakost hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. A szocialisták közleményben álltak ki egykori politikusuk mellett.

A Kúria jogerősen felmentette Molnár Gyulát és Lakos Imrét. Bár más pártban vagyunk, az igazság a baloldalon van…” – kommentálta a döntést Vadai Ágnes a Facebookon..

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. május 21. 18:11
Megint bejött a Talmud 112/a pontja!
gudmen
2014. május 21. 09:57
se jobbost se balost nem csuknak le..a hatalmi elit összezár népe ellen..
Bang Jensen
2014. május 21. 09:18
A bírói karról, különösen a Legfelsőbb Bíróságról:az ott dolgozó bírák 99%-a MSZMP tag volt, még a WC-ben, büfében is elvtársozták egymást. 1990-ben kellett volna azt tenni, amit Németország tett a fal leomlása után: a bírói kar majd' egészét egy nap alatt kirúgták a volt NDK területén. A magyar bírói kart ki védte meg tokkal vonóval minden fórumon? Balsai István akkori igazságügyi miniszter, jelenleg alkotmánybíró akinek a felesége bizalmi állásban volt Fenyő Jánosnál, a Vico cégnél.Kevesen tudják, hogy 1989 év végén a bíróknak megengedték, hogy az életrajzukat kicseréljék egy újra, kihagyva pártérdemeiket.Most ugyanaz a társaság dolgozik ott, már ha dolgozik ténylegesen s nem a folyosón ténfereg, mert az elküldött tanácsvezető bírókat ugyanebbe a státuszba helyezték vissza, de a helyük már el volt foglalva, s nem hajlandók ítéleteket írni.
Tulipánfa
2014. május 20. 23:25
A FIDESZ-es gazemberek által alkalmazott szokásos eljárás, ráokádnak a konkurens párt képviselőjére, majd annak évekig kell küzdeni az udvari ügyészség vádjai ellen, míg a ma még független bíróság jogerősen felmentéssel zárja le az ügyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!