Üldögéléssel és kávéval tiltakoznak az emlékmű ellen

2014. április 25. 08:42

Fél hat óta ül a német megszállás tervezett emlékművének építési területén egy demonstráló csoport. A munkások hat órakor érkeztek a helyszínre, a tiltakozást látva azonban elmentek. A helyszínt rendőrök biztosítják. A csoport szószólója, Magyar Fruzsina dramaturg szerint a testükkel is megakadályozzák az építkezést.

2014. április 25. 08:42

Demonstráció kezdődött péntek reggel a budapesti Szabadság téren, egy kisebb csoport a munkaterületre leülve igyekszik megakadályozni a térre tervezett, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű építésének megkezdését. Magyar Fruzsina dramaturg, a tiltakozók szószólója a helyszínen az MTI-nek azt mondta, értesültek arról, hogy péntek reggel meg akarják kezdeni az emlékmű építését, ezért már fél 6-kor a helyszínre érkeztek, hogy megakadályozzák a munkálatokat: gyakorlatilag elfoglalták az emlékmű tervezett helyszínét. Hozzátette, a munkások meg is jelentek reggel 6 óra körül, ám őket meglátva nem tettek semmit, és végül elmentek.

Ezzel új minőségbe lépett az emlékmű elleni tiltakozás, hiszen elszántak arra, hogy akár a testükkel is megakadályozzák az emlékmű felépítését, és a végsőkig kitartanak – mondta Magyar Fruzsina. A tiltakozók közül tízen közvetlenül az emlékmű tervezett helyszínén ülnek, a lebontott kordon mellett – egyikük a Demokratikus Koalíció jelvényével ellátott dzsekit visel –, tíz támogató pedig körülöttük helyezkedik el. A helyszínt rendőrök biztosítják, a környéken három rendőrségi jármű áll, de a hatóság nem avatkozott közbe.

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dömi
2014. április 25. 20:16
Arra kiváncsi lennék,hogy épitési területre milyen előirásoknak megfelelve települt ez a ballib banda?!Hol van ilyenkor a munkavédelmi,stb,hatóság?Vagy ezek törvények felett állóknak képzelik magukat???!
bookmark
2014. április 25. 18:32
Tudjátok, hogy ma ünnep van Olaszországban? Igen a németektől való félszabadítást ünneplik ma. Hát nem érdekes, hogy még Mussolini népe is megszámláltnak tekintette magát és ott nem hisztiznek a zsidók, hogy nem is úgy volt.
antioxi
2014. április 25. 17:51
"Beutalhatná" már ezeket a hőbörgő majmokat közmunkára egy tisztességes magyar biró. Nagy élmény lenne látni ahogy szemetet szednek a Szabadság (=Megszállás-) téren
bookmark
2014. április 25. 17:31
Ez a talapzat már most is emlékmű csak még sokan vették észre. A jelen emlékműve. A cionista háttérhatalom újabb erőszakának az emlékműve a magyarságon. Én így hagynám, ahogy van. Feltörve, meggyalázva. Emlékeztessen mindenkit arra, hogy a magyarok halála és fájdalma nem számít. A háttérbe egy poszter méretű fotót tennék azzal, hogy ez lett volna itt. Ma relativizálják a II. világháború eseményéit, holnap az lesz, hogy mi támadtuk meg a németeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!