NOL: Csúszópénz miatt nyomoznak az V. kerületben

2014. április 22. 13:16

Egy vendéglős tett feljelentést, miután egy V. kerületi tendert elnyerve a hivatalos összegen felül még több millió forint csúszópénzt kértek tőle - írja a NOL. A Központi Nyomozó Főügyészség hónapok óta nyomoz az ügyben.

2014. április 22. 13:16

Egy vendéglős feljelentése alapján korrupciógyanús ügyben nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség V. kerületben – írja a NOL a Bors nyomán. A lap szerint a vendéglős azután tett feljelentést, hogy egy V. kerületi pályázatot megnyerve a szerződés aláírásakor közölték vele, hogy a hivatalos összegen kívül még több millió forint csúszópénzt várnak tőle. A vendéglős a feljelentésben megnevezte a csúszópénzt kérő személyt.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés miatt hónapok óta nyomoz az ügyben, több hivatalos iratot is lefoglaltak. Egy korábbi megkeresésre az önkormányzat szerint ezekben az ügyekben „sem a polgármester, sem a képviselő-testület nem illetékes”. A NOL megkereste a főügyészség helyettes szóvivőjét, Simon Richárdot, aki szerint viszont „az eljárás érinti a Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat hivatalának tevékenységét”.

Az V. kerület azt közölte: 

„Őszintén sajnáljuk, hogy a Bors online úgy írt cikket, hogy nem tették fel kérdéseiket az V. kerületi önkormányzat illetékeseinek. Ha megtették volna, az alábbiakról tájékoztattuk volna őket.

Az elmúlt két évben az V. kerületi önkormányzat hét darab - különböző tematika szerint összeállított - nyilvános egyfordulós pályázatot írt ki önkormányzati tulajdonú helyiségek bérbevételére. A pályázatok a helyi újságban és az önkormányzat internetes oldalán kerültek meghirdetésre. A beérkezett pályázatokat az önkormányzat Tulajdonosi és Elidegenítési Bizottsága véleményezi és tesz javaslatot a polgármesternek a helyiség bérbeadására. A bérleti szerződések megkötésére közjegyző jelenlétében kerül sor. Az önkormányzatnak nincs tudomása a pályázatokkal kapcsolatban tett feljelentésről és nyomozásról sem.

A cikk állításaival ellentétben az önkormányzat tudomása szerint az ügyészség az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos kérdésben semmilyen iratot nem kért be vagy foglalt le. Az önkormányzat vezetői közül senkit nem hallgattak meg ilyen ügyben.  Az önkormányzat hivatalától kértek be hatósági ügyekben iratokat. A hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását. Sem a polgármester, sem a képviselő testület nem illetékes hatósági ügyekben.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti Mutyikos
2014. április 22. 17:02
nocsak hogy kussolnak a fidesznacik.. inkabb mas temaban kommentelgetnek.. :D
nyugalmazott tanár
2014. április 22. 15:42
Kitalálnak egy álhírt, majd arra hivatkozva kritizálnak. Jellegzetes liberálfasiszta (bolsevik) trükk. Szellemi molinó....
csuka
2014. április 22. 13:38
Ebben az esetben wiskys, nokiás doboz vagy konténer a bűnjel? http://alfahir.hu/korrupcio_roganeknal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!