Megúszta a rezsibüntetést a budaörsi távhőszolgáltató

2014. április 16. 11:32

Százmilliós büntetést rótt ki a rezsibiztos a budaörsi önkormányzati távhőszolgáltatóra, mert az általa kiállított számlákon nem látszott eléggé, hogy mennyit spóroltak a fogyasztók a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A cég fellebbezett és nyert.

2014. április 16. 11:32

Százmilliós büntetést kellett volna kifizetnie a budaörsi önkormányzati távhőszolgáltatónak, amiért a kiállított számláikból nem tűnt ki eléggé a rezsicsökkentésnek köszönhető fogyasztói megtakarítás. A Budaörsi Településgazdálkodási (BTG) Kft. viszont fizetés helyett bírósághoz fordult és meg is nyerte a pert.

A település polgármestere irreálisnak tartotta a büntetést, mint mondta, ha kifizetnék, csődbe menne az önkormányzati szolgáltató. Hozzátette: négy hónapon át rendre beküldték a számlamintákat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz.

A polgármester szerint egyébként elfogadhatatlan a szolgáltatókat jogszabályban kötelezni, hogy a kormányt dicsőítsék a számlákon – írja az Index.

A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság igazat adott a felperes cégnek és megállapította, hogy a jogszabályban előírt rezsicsökkentést a BTG Kft. végrehajtotta és a fogyasztók részére a törvény által előírt tájékoztatást is megadta. A bíróság arra is rámutatott, hogy a számlákon még többlettájékoztatást is nyújtott a BTG Kft. a fogyasztók részére, amely a törvényben nem volt előírva.

Az eljárás során megállapították, hogy egyetlen fogyasztó sem tett panaszt a számlák tartalmával kapcsolatban.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. április 16. 20:23
Megúszta? Mer'? Viktoria Rex Hungaria, mi lesz így? Ne okozz csalódást vérszomjas szavazóidnak mer megérzik, hogy gyenge vagy és felfalatnak a jobbikkal.
Pinter68
2014. április 16. 19:38
Legalább a biroságok még normálisan müködnek, ebben az elcseszett országban. Persze csak amig a fideszes törvénygyár ezt lehetövé teszi.
tróger gida
2014. április 16. 13:23
rezsi szilárd házhoz ment a lófaszért... söpredék banda.
Tüke66
2014. április 16. 12:42
Valóban nem kellene ezt a rezsikampányt ennyire erőltetni. Nagyon jó, hogy van a rezsicsökkentés, de a számlák formulájáért ilyen bírságolás nem életszerü. Központilag dolgozzanak ki olyan egységes számlamintát, amelynek a fogyasztó is megérti a tartalmát, és ha ettől eltér a szolgáltató, akkor jogos a bünti. Bosszankodva tapasztalom, hogy mostanában jó vastag papíron, kétlapos lett a számla, melynek az első lapját kapásból kidobom. Engem csak annyi érdekel, hogy mennyit kell fizetni. Felesleges papír pazarlás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!