Még mindig nem biztos Kucsák győzelme

2014. április 22. 12:27

A Kúria döntése alapján újabb újraszámlálás következik Budapest 15. választókerületében, ahol a kormánypárti Kucsák László 56 szavazattal vezet a baloldali összefogás politikusa, Kunhalmi Ágnes előtt – írja az Index. Most a 394 érvénytelen szavazatot számolják újra. Ha mégis Kunhalmi nyerne, a Fidesz elveszítené kétharmados többségét a képviselőházban.

2014. április 22. 12:27

A múlt szerdai újraszámlálást követő ellenzéki fellebbezés miatt a Kúria döntése alapján ismét megszámolják a szavazatokat Budapest 15. választókerületében – írja az Index. A baloldali összefogás jelöltje fellebbezésében azt kérte, hogy az összes érvénytelen szavazólapot számolják újra. Az NVB elutasította a fellebbezést, a Kúria április 19-i döntése alapján azonban mégis meg kell számolni a 394 érvénytelen szavazatot.

Kucsák László fideszes és Kunhalmi Ágnes szocialista képviselőjelöltek között a különbség 56 szavazat. Ha Kunhalmi meg tudná fordítani a jelenlegi állást, akkor veszélybe kerülne a Fidesz kétharmados többsége a parlamentben. A szavazókerület eredménye a választás óta kétséges: a külföldről érkezett szavazatok megszámlálása előtt 22 vokssal vezetett Kucsák, a számlálás után előnye 60 szavazat lett. A múlt héten újraszámolták a 10. számú szavazókörben az érvénytelen, a 40. számúban pedig az érvényes szavazatokat. A vizsgálat során előkerült két Kunhalmira leadott érvényes szavazat, miközben két Kucsákra leadott szavazólapot érvénytelenítettek.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2014. április 22. 21:06
Ez a Kunhalmi sem százas, gratulál Kucsáknak a győzelemhez majd bírósághoz fordul az eredmény miatt..)
foxi
2014. április 22. 16:53
..."A Kúria döntése alapján újabb újraszámlálás következik Budapest 15. választókerületében,"... Aztán még akkor se biztos, mert az Egyesült Államok magyar nagykövetsége is megnyilatkozhat a választókerület eredményét illetően. Aztán a Viviane Reding, Neelie Kroes na meg a Grand José Manuel Barroso ! Valamennyien forgatják és nem tudják lenyelni, pedig a Viviane nem úgy néz ki...
Motivince
2014. április 22. 16:46
JAJ! el is felejtettem tegnap mert jöttönk vissza Riedben hogy kellemes husvétot kívánjak minden Kokérónak vissza menőleg Hát láttama A pancsót még Virágot kapott a Kokéró a Féhér Gála az el Emelte egy csepett a fizimiskáját !!! Hiába VIRÁGOT a VIRÁGNAK !! istenem LOL XDDDDDDDDDDDDDDD
USsange
2014. április 22. 16:24
Mondjuk az felettébb érdekes lenne, ha 350 érvénytelen szavazat között találnának 57 érvényeset kunhalmira...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!