Bajnai az életéért fog küzdeni az EP-kampányban

2014. április 12. 16:50

Az Együtt-PM EP-kampánynyitó rendezvényén Bajnai azt mondta: „vissza kell menni a kályhához”, azaz 2012. október 23-ához. A pártelnök szerint összefogás lett, de a korszakváltás háttérbe szorult. A volt kormányfő szerint nem kisebbik rossznak, hanem nagyobbik jónak kell lenni.

2014. április 12. 16:50

Bajnai Gordon szerint a múlt vasárnap elszenvedett választási vereség után a májusi EP-választás lehetőséget ad az Együtt-PM-nek a szépítésre. A pártszövetség vezetője szombati, budapesti kampánynyitójukon ígéretet tett arra, hogy a kampányban úgy fog küzdeni, mintha az életéért küzdene. Ugyanezt kérte a megjelentektől is. Az ellenzéki politikus azt mondta, a parlamenti választáson az Együtt-PM mellett Magyarország, Európa és a „kormányváltók” is nagy vereséget szenvedtek, de az EP-választás lehetőséget ad a szépítésre.

Úgy tűnik, hogy folytatódik az a rossz kormányzás, amelynek következménye az elszegényedés, az elszigetelődés és az elbutulás lesz - közölte. Hozzátette: fennáll a veszély, hogy hamarosan sokfelé lehet majd látni, hogy az „orbánizmus fertőzésveszélyes, más országok is elkaphatják ezt a kórt”.

A baloldali pártok összefogásáról azt mondta, abba felnőtt fejjel és nyitott szemmel mentek bele, ezért nincs okuk vagy alapjuk a sárdobálásra, de ezt mástól sem fogadhatják el. A rájuk kimért ítélet közös, de a tanulságokat mindenkinek magának kell levonnia - jelentette ki. A saját megújulásukhoz vezető lépéseket úgy vázolta, hogy „vissza kell menni a kályhához”, ami az ő esetükben 2012. október 23-át jelenti, amikor létrejött az Együtt, és megfogalmazták, hogy korszakváltásra és összefogásra van szükség. Lett összefogás, de az ahhoz vezető nehéz úton egyre hátrébb szorult a korszakváltás - mondta Bajnai Gordon. A gondolatot folytatva a választási vereség egyik okának azt nevezte, hogy csak a szervezetek fogtak össze, a választók közül viszont sokan „nem jöttek el a kormányváltókhoz”.

Úgy fogalmazott: nem elég a kisebbik rossznak lenni, a nagyobbik jónak kell lenni. Új ajánlatot kell tenni Magyarországnak, egy vonzó és hihető történetet kell mesélni az országról. Új, hiteles és megalapozott programra, új szervezetre és új szövetségekre van szükség - mondta. Ez pokoli nehéz lesz és sokáig fog tartani - jelentette ki. Hozzátette: hosszú út előtt állnak, amelyen ellenszélben kell végigmenniük, miközben lépésről lépésre, településről településre kell megteremteniük a „szabadság szigeteit”.

A pártszövetség vezetője úgy fogalmazott: az EP-választáson nem lehet mindent visszavenni, amit április 6-án elveszítettek, de a májusi megméretés lehetőséget ad a szépítésre. Hangsúlyozta, hogy miután önállóan indulnak, most megalkuvás nélkül képviselhetik azt, amit Magyarországról és Európáról gondolnak. Most nemcsak valami ellen, hanem valamiért is lehet majd szavazni - folytatta a politikus.

Csak azért is Európa!” - ismételte meg többször Bajnai Gordon, miközben a háta mögötti kivetítőkön is folyamatosan a „csakazértis!” felirat látszott. A volt kormányfő azt mondta, Magyarországot nem Ukrajnához, hanem továbbra is Ausztriához akarják közelíteni, ezért minél nagyobb bizalmat kapnak az EP-választáson, annál korábban hozzáfoghatnak ehhez. Hozzátette: az európaiságot akarják képviselni a magyar politikában és Magyarországot Európában.

Az EP-kampányban „úgy fogok küzdeni veletek, mintha az életemért küzdenék, és azt kérem tőletek is, hogy úgy küzdjetek, mintha az életünkért küzdenétek” - jelentette ki. Végül azt mondta, hogy július elején, a választás után a párt tagsága majd megbeszéli, hogyan építik újjá a pártot. Arról, hogy kinek mi lesz a dolga, a tagság fog dönteni, de bárhogyan döntenek is, „én itt leszek” - mondta Bajnai Gordon. Egyúttal mindenkinek köszönetet mondott az országgyűlési kampányban végzett munkájáért. Hangsúlyozta, a vereség ellenére emberfeletti teljesítményeket látott.

Felszólalása alatt Bajnai Gordon mögött félkörben ülve foglalt helyet Szigetvári Viktor, Kónya Péter, Juhász Péter, Szabó Tímea és Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnökei, valamint Székely Sándor, Szelényi Zsuzsanna és Gulyás József, az Együtt elnökségi tagjai. A beszéd után a konferenciaközpontban, néhány száz ember részvételével már zárt ajtók mögött folytatódott a rendezvény.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2014. április 14. 11:25
Itt küzd a magyar érdekekért: http://kepfeltoltes.hu/140414/35329_561686681_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kuwiq
2014. április 13. 14:06
Ha ez a fickó nem lett volna Magyarország miniszterelnöke, akár szívből , harsányan hahotáznék is, amikor ilyeneket mond, hogy "Végül azt mondta, hogy július elején, a választás után a párt tagsága majd megbeszéli, hogyan építik újjá a pártot. Arról, hogy kinek mi lesz a dolga, a tagság fog dönteni, de bárhogyan döntenek is, „én itt leszek”. Szóval a pártot újjá kel építeni, ez már biztos, de csak az EP választás után, addig így is megteszi. Megint jön a szépítés dumával, ami egy volt játékostól eléggé furán hangzik, szépíteni egy még folyamatban lévő meccsen lehet. Ha annak vége, max visszavágni lehet már. Persze annak is pont annyi az esélye az erőviszonyokat tekintve, mint a szépítésnek a meccs után... Az meg, hogy úgy tűnik, újjá kell épteni a pártot, azt jelenti, hogy nem végeztek valami jó munkát eddig. Az mindenesetre biztató, hogy a lurdy ház egy konferenciatermében ott lesz majd július elején, sokan fognak örülni, különösen a bérbeadók, feltéve, hogy már ezt a mostanit is kifizette....
Godmachine
2014. április 13. 13:00
epic fail!
GV0917
2014. április 13. 11:31
Mindent megteszek majd, hogy ezért a tyúkxaros életemért küzdhessek, miközben nyakig totyogog a libafosban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!