Az MSZP szerint tanácsrendszert épít a Fidesz

2014. április 16. 16:36

Az MSZP szerint azzal, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította a Margitszigettel kapcsolatos alkotmányjogi panaszt, Orbán Viktor hivatalosan is megteremtette a fideszes típusú tanácsrendszert. A szocialista párt szerint a Fidesz Rákosi módszereit követve államosít.

2014. április 16. 16:36

A szocialista párt arra reagált, hogy az Ab kedden nyilvánosságra hozott végzésében visszautasította a XIII. kerületi önkormányzat panaszát a Margitsziget közvetlen fővárosi irányítására vonatkozó törvény miatt. Az Ab indoklása szerint az indítványban nem jelöltek meg olyan, az alaptörvényben biztosított jogot, amely a helyi önkormányzatot megilleti, és nem vetettek fel olyan alkotmányjogi kérdést, amely a panasz befogadását eredményezhetné. A kerületi önkormányzat kedden úgy reagált: az Ab döntése bizonyítja, hogy az alaptörvény megfosztotta a helyi közösségeket az önkormányzáshoz való joguktól.

Az MSZP szerdai közleményében azt írta, a kormánypártok a fővárosban az ingatlanmutyira kiszemelt területeket (a Margitszigetet, a Városligetet) önmaguknak kisajátították, Rákosi módszerét követve államosították. Hozzátették: a teljesen antidemokratikus eljárással megsértik az Európai Unió egyik legfontosabb alapelvét, a szubszidiaritást. A közlemény szerint a budapestiek már május 25-én, az európai parlamenti választáson megmutathatják az országot hűbérbirtokként kezelő Fidesznek, hogy Európa balra van.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!