A Kúriához fordul a DK

2014. április 28. 14:10

A Demokratikus Koalíció a Kúriához fordul, miután az NVB elutasította kérelmüket, hogy önálló tagot delegáljanak a testületbe.

2014. április 28. 14:10

A Kúriához fordul – a jogszabálynak megfelelően – a Demokratikus Koalíció, miután a Nemzeti Választási Bizottság elutasította kérelmüket, hogy önálló tagot delegáljanak a testületbe – közölte Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke hétfőn. Az alelnök közleményében úgy fogalmazott: a DK elfogadhatatlannak tartja az NVB eljárását, amely „mondvacsinált indokkal” megfosztja a minden pártot megillető jogos képviselettől a Demokratikus Koalíciót.

A DK álláspontja szerint az NVB jogot sértett, hiszen a törvény kimondja: minden jelölő szervezetnek joga van egy tagot delegálni. A DK Csiha Juditot jelölte volna a bizottságba – jelezte Molnár Csaba. A Nemzeti Választási Bizottság pénteken utasította vissza az EP-választáson listát állító Demokratikus Koalíció (DK) delegálását a testületbe, lényegében arra hivatkozva, hogy a bizottságban a pártnak már van delegáltja – az országgyűlési választásra listát állító – baloldali összefogás képviseletében.

Az NVB-ben hosszas vita alakult ki a kérdés megítélésében, Patyi András elnök a jogi helyzetet úgy értékelte, hogy „a törvény nem sikerült túlságosan egyértelműre” a delegálás ügyében.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2014. április 28. 23:41
gyurcsány amihez nyúl elkúria
Csigorin
2014. április 28. 18:37
Jo, egy het mulva mar lehetne, de igy hogy folyamatban van az ugy, az elbiralasaig ne legyen :)
1120
2014. április 28. 17:18
A DK rosszabb, mint az SZDSZ! Magyarország legújabbkori történelmének legkártékonyabb pártja. El kell taposni őket!
S0ma
2014. április 28. 17:15
A Kúria nem fog hiába élni! Lesz egy állandó ügyfele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!