Viharfelhők

2014. március 17. 07:00

Nyilván 2006. augusztus 20-án is azért negligálták a viharra jó előre figyelmeztető időjárás-jelentéseket, mert azokat a „Fidesz küldte”.

2014. március 17. 07:00
Pilhál Tamás

Nyilván 2006. augusztus 20-án is azért negligálták a viharra jó előre figyelmeztető időjárás-jelentéseket, mert azokat a »Fidesz küldte«. Az eredmény: öt halott, több száz sebesült. Akkor még azt hittük, csupán Szilvásy György kancelláriaminiszter öccsének, Szilvásy Péternek a magánakciója volt az úgynevezett Kormányzati Jósda szakvéleménye, amely szerint az augusztus 20-i vihar »nem spontán, véletlenszerűen létrejött természeti jelenség volt, hanem szándékosan, előre megfontoltan és felkészülve létrehozott kollektív tudat manipulálásán keresztül kiváltott paranormál jelenség«. Sőt: »fideszes politikusok is be lettek avatva a katasztrófa előkészületeibe«. Ha ehhez hozzávesszük Bajnai Gordonék vuduszeánszát az Orbán-szoborral, növekszik bennünk a gyanú, hogy az okkultista elemek nagyobb szerepet játszanak a baloldal mostani kampányában, mint Ron Werber intelmei.

Nem kizárt, a baloldali pártokat is megvuduzta valaki, mással ugyanis nehezen magyarázható az elmúlt évekbeli szerencsétlenkedéssorozatuk. 2006-ban a tűzijátékot nem bírták megrendezni tömegkatasztrófa nélkül. 2009-ben a miniszterelnöki casting okozott derültséget országszerte. Utána a nokiás és viszkisdobozok szocialista hasznosítási módjáról hullt le a lepel. Majd jött a bajai álvideó, amivel újfent lágyékon szúrta magát az MSZP–DK. Újabban a névadás (összefogás, kormányváltás stb.) állítja megoldhatatlan feladat elé a csapatot. A minap Simon Gábor anyja vezetéknevének felhasználásával kiállított bissau-guineai útlevele okozhatott sokaknak rekeszizomgörcsöket. A Zuschlag Jánosnak nejlonzacskóban átadott ötvenmillió vagy a Köztársaság téri volt pártház MSZMP-címeres széfje egy újabb humorforrás s egyben szeg a koporsóba.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hogyisvan
2014. március 17. 16:05
..a gond alapvetően az, hogy a kedvesvezető közelében (például magyarnemzetnél és a hírlapnál) száz számra akadnak a szilvasypéterhez hasonló idióták... ..és a maszop tolvajainál nagyságrendekkel többet csaló haverokról egy szót sem hallani a kézből etetett újságoknál..
states
2014. március 17. 08:39
Be kell ismerni, a humor forrását ma úgy hívják: Kormányváltók. Amit már megint produkáltak a nemzeti ünnep ürügyén, akárcsak október 23-án, azon a hasát fogja a jobboldal, és a guta kerülgeti a szavazóikat. A cikkben még nincs is benne, hogy a Petőfi-szobornál összeverődött vezérkar hangosbemondóval kerestette Gyurcsányt a koszorúzáshoz, percekig zengett a környék a Feri merre vagytól.
Zokni
2014. március 17. 08:08
" az elmúlt évekbeli szerencsétlenkedéssorozatuk." - írja. Bezzeg milyen frappánsan kitisztította a várost a Fityma, hogy a kampány csak annyiban látsszon, hogy néhány politikai kényszervállalkozó narancsszínben égeti magát. Ebben az összefüggésben persze egy márciusi vihar is jobban árt egy kampányban az ellenfélnek. Ügyes, nagyon ügyes. A hollywoodi szellemesség most már így szólhat: a magyar arról ismerszik meg, hogy miután bemegy egy forgóajtón, az mögötte végleg beszorul. Aztán jön néhány civil, és összefogva behegeszti. (Mellette a kiskapuban egy Orbán nevű áll, és pénzt kér, az átmenni szándékozóktól.)
Antigoné
2014. március 17. 07:55
Szegényeket még az ág is húzza. Lassan elkezdem sajnálni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!