Nyomoz a rendőrség a honfoglalási emlékmű felgyújtása miatt

2014. március 12. 13:03

Kárpátalján a szolyvai járási rendőrség nyomozói feljelentés nyomán vizsgálják a Vereckei-hágón található magyar emlékmű elleni támadás körülményeit. Az emlékművet hétfő este gyújtották fel álarcos elkövetők.

2014. március 12. 13:03

Az ügyben a A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a honfoglalási emlékmű tulajdonosa tett feljelentést, ezután kezdett nyomozni a rendőrség. A helyszínelés során a rendőrök megtalálták a két műanyag kannát, amelyekből – a térfigyelő kamerák felvételei szerint – a két álarcos elkövető a gyújtófolyadékot az emlékműre locsolta.

Az emlékmű megrongálásáért, amely az ukrán büntetőjog szerint garázdaságnak minősül, az elkövetők öt év szabadságkorlátozással vagy négy év szabadságvesztéssel sújthatók. Szerda délelőtt a volóci tűzoltók megkezdték Vereckén a honfoglalási emlékmű égésnyomoktól való megtisztítását. Az emlékjel felületét speciális vegyszert tartalmazó vízsugárral mosatják.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. március 12. 15:28
Eddig is jelentkeztek időről időre az ukrán nácik, lehet, hogy most megszaporodnak az efféle incidensek. Elvégre az EU velük van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!