Martonyi: Nagyon nagy aggodalommal követjük a krími fejleményeket

2014. március 01. 17:07

A kárpátaljai Beregszászon tartózkodó Martonyi János külügyminiszter leszögezte: nagyon nagy aggodalommal figyeli a Krím-félszigettel kapcsolatos fejleményeket, és meg fogja hozni a szükséges intézkedéseket. A belügyminisztérium közölte: az ukrán helyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedések összehangolására létrehozott operatív törzs folyamatosan elemzi az információkat.

2014. március 01. 17:07

Nagyon nagy aggodalommal figyeljük a Krím-félszigettel kapcsolatos fejleményeket, és meg fogjuk hozni a szükséges intézkedéseket – reagált a kárpátaljai látogatáson tartózkodó Martonyi János külügyminiszter szombaton Beregszászon arra hírre, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a orosz parlament felsőházának jóváhagyását kérte fegyveres erő alkalmazásához Ukrajnában. (Azóta a felsőház megszavazta a jóváhagyást.)

Az MTI érdeklődésére a magyar diplomácia vezetője kifejtette: nem kell azonnali következtetéseket levonnunk az üggyel kapcsolatba, de minden szükséges intézkedést meg kell hoznunk. 
  
Martonyi megismételte: nagyon nagy aggodalommal követi a fejleményeket. Hozzátette: bízik abban, hogy a helyzet nem éleződik tovább, és nem folytatódnak tovább azok a lépések, amelyek nem, vagy nehezen egyeztethetők össze a nemzetközi kötelezettségekkel.
 
Az ukrán helyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedések összehangolására létrehozott operatív törzs folyamatosan elemzi az információkat, értékeli az eseményeket, és ha a helyzet indokolja, megteszi a szükséges intézkedéseket – közölte Csizmadia Tamás, a Belügyminisztérium szóvivője szombat délután az MTI megkeresésére.
 
Orbán Viktor miniszterelnök január végén, az ukrán válság miatt összehívott rendkívüli budapesti V4-csúcsot követően jelentette be, hogy az ukrajnai helyzet miatt operatív törzs létrehozására kérte Pintér Sándor belügyminisztert, és arra utasította, „készítse fel az országot arra a helyzetre, hogyha Ukrajnában a dolgok nem a kedvező kibontakozás irányába mutatnak”.
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2014. március 03. 22:56
Martonyi buj ki a zsidó ruhádból és nehazudj a magyarokért is valamit addig mig nem lógatunk fel jó ha kússool!
Felebarát
2014. március 01. 19:42
mi a rákon aggódsz a krim miatt... aggódj Kárpátaljáért, tettél valami lépést, ha úgy alakul, akkor ki tudjanak ugrani a kárpátaljaiak? vagy csak aggódsz, ezt hivják nagyis sopánkodásnak... jaj kis fiam hideg van...tudom sál sapka
Türelem
2014. március 01. 18:32
Ez jó jel. Martonyi már odaát van, előkészíti a magyar haderő - két díszzászlóalj, három helikopter, két dobos, öt kürtös, tíz tábornok ,hat szakács és a parlamenti őrség - bevonulását. Magyar hajnal hasad.
hátakkor
2014. március 01. 17:31
Kateryna Kruk: "deeply concerned" must be most hated words
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!