Súlytalanul, avagy hová jutott és hová tart a magyar társadalom?

2014. március 13. 14:56

A Fidesz négyéves országlása alatt egy középkorihoz hasonló állapot kezdett kialakulni az országban.

2014. március 13. 14:56
Krémer Ferenc

A polgári társadalom nem létezik a szabad piacgazdaság nélkül, az viszont azzal a veszéllyel jár a Simicskához és Orbánhoz hasonlóak számára, hogy gyengének bizonyulnak a versenyben. Ezért már a legelső pillanattól feltehetőleg a csalás és egyéb bűncselekmények révén próbáltak érvényesülni. 2010 óta pedig szisztematikusan zajlik Magyarországon a piacgazdaság felszámolása. Mivel csak az Európai Uniótól származó pénzek táplálják a magyar gazdaságot, s ezek elosztása egyértelműen az állam kezében van, szinte minden vállalkozás az államtól, vagyis a Fidesztől függ. Ez a függés megsemmisíti a vállalkozás szabadságát, mert egyre inkább csak azoknak szabad vállalkozniuk, akiknek a Fidesz-hatalom megengedi. Így veszítette el a vállalkozási szabadságát a felcsúti juhász Orbán Viktor strómanjával szemben, vagy a kishantosi biogazdaság és a hortobágyi gazdák, a trafikosok és még sok ezren.

A Fidesz négyéves országlása alatt egy középkorihoz hasonló állapot kezdett kialakulni az országban: az egyének elvesztették a szabadsághoz való jogukat, kaptak helyette kötelezettségeket és kényszereket, a hatalom viszont egyre szabadabbá vált. A „szabadságharc” sohasem szólt másról, csak és kizárólag arról, hogy a hatalom megszabaduljon a sajtó, a jog, a szakszervezetek, a civilszféra és a nemzetközi közösség által szabott normáktól és az ellenőrzéstől.

A kérdés most már csak az, hogy milyen társadalommá lettünk mindennek következtében?

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispalyas
2014. március 14. 04:51
hazug gazember vagy
locsaba
2014. március 13. 20:30
akko ménnyé haza
Leszart Rittberger
2014. március 13. 20:29
A középkorban nektek nem osztottak lapot-ezért keltitek annak rossz hírét. Pedig nem volt azzal semmi baj, az egyén tehetségén sok múlott, persze a születésen is, csak ugye nem a mai értelemben, ugye kiválasztott ?
grad
2014. március 13. 18:43
A Fidesz elhozta a középkort, galamusék pedig a sötétséget bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!