Fidesz: Felháborító, ahogy a baloldal ködösít Simon „feketepénzéről”

2014. március 12. 13:14

A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc „titkolóznak, ködösítenek” Simon Gábor volt szocialista képviselő „feketepénzét” illetően – mondta Kocsis Máté. A parlament mentelmi bizottsága Mesterházyt is meghallgatja az ügyben.

2014. március 12. 13:14

Kocsis megismételte: a kormánypártok magyarázatot követelnek az ügyben, és azt, hogy a baloldali vezetők ne titkolózzanak. Kocsis Máté arra is reagált, hogy a Magyar Nemzet információi szerint az MSZP volt elnökhelyettese azt vallotta: nem a sajátja volt az osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem vagyonkezelésre került hozzá. Kinek a vagyonát kezelte Simon Gábor 2008 óta? Ki bízott meg ezzel a feladattal egy vagyonkezelési gyakorlattal nem rendelkező parlamenti képviselőt? – tette fel a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kocsis Máté közölte: miután tudni lehet, Simon Gábor eltitkolt pénze 2008-ban „keletkezett”, világossá vált, hogy hazugság az az állítás, amely szerint a pénz nem Simon Gábor politikai életéhez kötődik.

A tájékoztatón Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke megerősítette: a testület március 24-i ülésére ismét meghívták Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy válaszoljon a Simon-ügyben feltett kérdésekre. 

A kereszténydemokrata politikus kizártnak nevezte, hogy Mesterházy Attila elfogadhatta a hamis vagyonnyilatkozatokat leadó Simon Gábor „naiv válaszát” a pénzről. Az egész baloldal falaz az ügyben - mondta.

Felidézte egyúttal Simon Gábor eredeti „védekezését”, vagyis hogy nincs olyan rovat a vagyonnyilatkozati űrlapon, ahová beírhatta volna az összeget. Vagyonkezelésről akkor még szó sem volt - tette hozzá, megjegyezve, hogy ha pedig valóban vagyonkezelést végzett, akkor fel kellett volna tüntetnie ezt a tevékenységét, annak tartalma nélkül – jegyezte meg.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sóhivatalnok
2014. március 12. 18:26
mennyi idő alatt lop 240 miliót Simicska? 30 nap? ez a simon tényleg egy példátlan tolvaj...
Berecskereki
2014. március 12. 15:09
LOL Mi a gond a vagyonkezeléssel? Szocialista vagyonkezeléshez nem szükséges szaktudás, engedély. Átvette szocialista megőrzésre. Szocialista becsületszóra. Az előző életét meg bizonyítja a Gábriel Derdák névre szóló útlevél. Ezt mondhatta el Meseházínak, aki már vázlatosan mesélte el, mert a kevés beszéd jellemző rá.
kukagyerek
2014. március 12. 15:09
Hülye fidesznek csak felháborodásra futja, a kétharmad birtokában. Impotens banda! ................................. 2014. JOBBIK !!!
kamasuka
2014. március 12. 14:35
http://index.hu/gazdasag/2014/03/12/sakk_es_poker/ Ködösít? Az index pl. Zusi könyve helyett Matolcsyzik, szerintük Orbánt dugdossák, csak mert nem címoldal egyik megjelenése sem, nem úgy, mint a nagyon fontos Wellnesswityillóynak a százhalombattai áfférrrrr. Szerintük Simon simán csak egy exképviselő, még a világért se hangzik el, hogy biza ő volt az MSZP elnöke. A forint címoldalon van, ha bajban van, egyébként meg ha nincs bajban, az már nem is ügy. Előkapják Surányit, aki szerint a gazdagok jártak jól, de pl. az aranytartalékkal nem tud elszámolni. Szerintük statisztákat keresnek március 15-re, miközben a békemeneten kb. 500 ezren lesznek ugyanakkor. A 4es metró megjelenésével a helyieknek ingyenesen két autóért nem kell majd fizetni, míg mindenki másnak már egyért is fizetnie kell majd, de hogy Pesten pl. 1990 óta ue a helyzet, a nagy demokozás kezdete óta, az már más kérdés. És ez csak az index. A 444en a szegény ártatlan Sorost gyűlölő Putyin van a középpontban, meg a Matolcsy könyv. Zusi és Simon exalelnök úr sehol. Az Origon kb. ugyanez a helyzet, de ott legalább az első hír az exalelnök úr esete. Szóval a ködösítés faszán működik ha a sajátjukról van szó, de ha a "trafikmutyiról" (mutyi ... http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/celt-tevesztett-tuntetes-1177438 ) vagy a havazásos balfaszkodásról (balfaszkodás ... http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/celt-tevesztett-tuntetes-1177438 ) van szó, akkor percről percre nyomják a baromságaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!