Befejeződött a négyes metró próbaüzeme

2014. március 25. 18:25

Biztonságkritikus hiba nélkül fejeződött be a négyes metró próbaüzeme, így már a használatba vételi engedélyezési folyamatban van a metróépítés. A használatbavételi engedélyeket várhatóan a héten kiadja a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

2014. március 25. 18:25

Már folyamatban vannak a budapesti 4-es metrónál az utasforgalom megindításával összefüggő használatba vételi eljárások, az érdemi döntések meghozatala ezen a héten várható – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden. A hatóság tájékoztatása szerint a két hónapos utasok nélküli próbaüzem befejeződött, biztonságkritikus hiba nem merült fel.

Az NKH-nál a vasúti pálya, a biztosító berendezés és automatikus vonatvezérlés, egyes jármű engedélyezési eljárások és a biztonságirányítási rendszer vasúti engedélyezési eljárásai vannak döntéshozatali szakban. Ezen eljárások során a hatóság értékeli a benyújtott több ezer oldalnyi műszaki dokumentációban foglaltakat, az elvégzett tesztek és a két hónapos hatóság által felügyelt próbaüzem tapasztalatait, a kivitelezők, a mérnökszervezet, a vasút üzemeltető, valamint a független tanúsító és a bevont szakértők nyilatkozatait, amelyek alapján a műszaki és közlekedésbiztonsági szempontok maradéktalan érvényre juttatásával hozza meg az érdemi döntéseket várhatóan e hét folyamán. 

A budapesti 4-es metró vasúti használatba vételi engedélyezési folyamatát a jogszabályok előírásai alapján több, egymásra épülő hatósági eljárás képezi. Ennek megfelelően az elmúlt időszakban kiadták a metróvonal mind a tíz állomásának a használatbavételi engedélyét, valamint a szükséges nyilatkozatokat megadták a beruházással érintett felszíni létesítmények forgalomba helyezési, használatbavételi eljárásaihoz is. Az NKH közleményében leírta: vasúti hatósági engedélyezési szempontból 2014. március 22-vel befejeződött a létesítési engedélyben előírt alkalmasságot igazoló két hónapos, a hatóság által felügyelt utasok nélküli próbaüzem, amely alatt a járműflotta összesen több, mint 210 ezer kilométert és mintegy 30 ezer menetrendszerinti járatot teljesített. A próbaüzem során biztonságkritikus hiba nem merült fel. Az eredeti tervek szerint a budapesti 4-es metró automata üzemmódban az utasforgalom kezdeti szakaszában ideiglenes engedéllyel járműfelügyelő közreműködésével, majd ezt követően végleges engedéllyel járműfelügyelő alkalmazása nélkül fogja szállítani az utasokat.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik