A Fidesz szerint egyre több uzsorás ül börtönben

2014. március 22. 15:59

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője szerint egyre több uzsorás kerül rács mögé. Szerinte ez annak köszönhető, hogy a Fidesz kormány komolyan tett annak érdekében, hogy visszaszorítsák az uzsorások számát.

2014. március 22. 15:59

Az elmúlt években szigorított törvényeknek köszönhetően egyre több uzsorás kerül rács mögé Hoppál Péter szerint. A Fidesz szóvivője szerint az uzsorázások számának csökkenése a most véget érő kormányzati ciklusban hozott intézkedéseknek köszönhető. Hoppál kijelentette: a bűnözőknek börtönben a helyük, különösen olyan bűncselekmények esetében, amelyeket kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek ellen követnek el.

A szóvivő szerint a Gyurcsány-korszak vezetői eltűrték, hogy a szegények állandó félelemben éljenek, így őket a bűnözők komolyabb következmények nélkül megnyomoríthatták, zsarolhatták és bántalmazhatták, azonban ma már szigorú törvénymódosítások védik a nehéz sorsú embereket az uzsorásoktól. Hoppál Péter az egyik legnagyobb aljasságnak nevezte, amikor egyesek vétlen, szegény sorsú embereken élősködnek, és uzsorakölcsönbe hajszolják őket. Szavai szerint ugyanazok, akik ma különféle „szlogeneket gyártanak” a szegények megmentéséről, kormányon nem csak hogy tömegeket tettek munkanélkülivé és taszítottak nyomorba, de „a kisujjukat sem mozdították”, amikor az uzsora-bűncselekmények miatt ezek az emberek még nehezebb helyzetbe kerültek. Akkoriban, különösen Észak-Magyarországon, az uzsorások „diktálták az utca törvényét” – fogalmazott.

A Fidesz által kezdeményezett törvénymódosításoknak köszönhetően azonban az uzsorázás ma már súlyosan szankcionált bűncselekménynek számít, amelyért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, sőt ha bűnszervezetben vagy üzletszerűen követik el, még hosszabb lehet a büntetés. Tájékoztatása szerint 2012-ben 861, tavaly 610 büntetőeljárás indult uzsorások ellen. Mára vége annak a korszaknak, amikor a hatóságok szemet hunytak afelett, hogy egyes térségekben, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, uzsorások fosztogattak – mondta Hoppál Péter.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. március 22. 18:12
Egyre több uzsorás van a kormányban!
Akitlosz
2014. március 22. 17:30
Csányi Sándor börtönben? Na ne! Mert ugye a fidesz szerint ő az uzsorás.
kukagyerek
2014. március 22. 16:19
Hogy miért kell mindig hazudni...?!
3M..
2014. március 22. 16:11
Nem hallom hogy a bankszektorban, magas beosztásban dolgozó vezetőket perbe fognák. Pedig ők az uzsorások, nem a borsodi cigányok. Ők ezekhez képest hátulgombolós kezdők. Sőt a Lázár János szerinti, "Nemzet Uzsorása" bélyeget magán hordozó Csányi ellen sem hallottam hogy eljárás indult volna. A hír tehát nem igaz. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!