Több méteres szavazólapok is lehetnek

2014. február 20. 15:42

Soha ennyien nem akartak részt venni a választásokon, mint idén. Sokakat azonban valószínűleg csak a remélt állami pénzek mozgatnak.

2014. február 20. 15:42

Mintegy 2600 jelölt jelezte indulási szándékát. Több mint háromszor annyian, mint 2010-ben, pedig akkor még kétszer ennyi választókerület volt.

Kétszer annyi párt is próbálkozik az indulással: míg 4 éve csak 44 szervezett szándékozott indulni, most 88.

Ezen pártok jó része viszont csak a remélt állami pénzre hajt.

Elsőként egyébként a Fidesznek sikerült országos listát állítania. Ha mindenkinek sikerülnie az induláshoz szükséges aláírásokat összegyűjtenie, akkor választókerületenként 20-25 jelölt, illetve 15-20 párt közül választhatnánk.

Az Elégedetlenek Pártja egyelőre hitelből kampányol, és ha jogosultak is lesznek az állami támogatásra, azt a pénzt csak később fogják megkapni, így abból érdemi kampányt nem fognak tudni folytatni.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapsihapsi
2014. február 20. 16:11
csak mert jó biznisz a pártalakítás... a támogatások lenyúlása.
kamasuka
2014. február 20. 15:50
Igen, a diktatúrákra, rezsimekre jellemző leginkább, hogy több méteres szavazólapok vannak, mert nem engedik megmérettetni a pártokat-alakulatokat. Ilyen ez az Orbán-rezsim is. Ott üti a választópolgárt, hogy "csakafidó" indulhasson, ahol éri. A sok marha meg nem tud levélben szavazni, mint egyesek, mert nem akarta a regisztrációt (amit a határon túliak megtettek)? Van ez így. Roppant durva ez a diktatúra. Kérem kapcsolja ki vki a retekklubbot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!